Naše tipy na duben

Naše tipy na duben

1. 4. 2015

Divadelní hra Audience u královny, kterou uvádí Stavovské divadlo v Praze, je jedním z těch kousků, které by si člověk neměl nechat ujít. Důvod? No přece Iva Janžurová v hlavní roli. Kritici i diváci, kteří už představení viděli, se shodují, že jde o zážitek, na který se nezapomíná. Informace o termínech, v nichž se představení hraje, najdeme na stránkách Stavovského divadla (nebo v rubrice Kultura - banner ND).

Happy End v Rokoku

Také pražské divadlo Rokoko připravilo nový kousek, který stojí za pozornost. Arnošt Goldflam upravil veleúspěšnou izraelskou hru Happy End, která vzbudila ve světě pozornost, protože s humorem a nadhledem popisuje situace, které přináší život s rakovinou. Nebojme se, nejde o depresi, ale o chytrý humor, který mnohým může přinést do života hodně optimismu. Na 7. dubna je navíc připraven pro diváky bonus v podobě besedy s herci a tvůrci hry.

Evergreeny jsou na turné

Yveta Simonová, Josef Zima, Pavlína Filipovská, Eva Pilarová a další skvělí zpěváci vyrazili po dlouhé době na turné a navíc společně. O této události s názvem Evergreen tour se teď hodně mluví, tak stojí za to si zjistit, zda v dubnu nejsou někde poblíž našemu bydlišti. Konkrétně? 7.4. vystupují v Plzni, 9.4. v Trutnově, 13.4. v Opavě, 14.4. v Ostravě, 25.4. ve Zlíně, 26.4. v Brně, 29.4. v Praze, čímž vše ale nekončí, protože v květnu se jede dál.

Duben s charitou

Ostravská Charita nabízí na duben zajímavou a potřebnou akci. 23.4. v Hospici svatého Lukáše v Ostravě-Výškovicích od 14 hodin přivítá každého zájemce, který se chce dozvědět něco o tom, jak pečovat o nemocného či starého člověka v domácím prostředí. O rady a zkušenosti na toto téma je nyní velký zájem a tady se každý může poradit s lidmi, kteří mají v tomto směru velké zkušenosti.

Velikonoce na Valašsku

Na 4. až 6. dubna připravilo Valašské muzeum v Rožnově pod Radhoštěm jako každý rok spoustu velikonočních akcí. V sobotu tam budou hrát cimbálové muziky a prodávat se budou různé řemeslné lidové výrobky. Samozřejmostí je také spousta stánků s dobrotami regionální kuchyně. Různá vystoupení budou probíhat i v neděli a pondělí.

Výlet do Poodří

Lidé z Ostravska, Novojičínska a okolí mají v dubnu šanci se přesvědčit, že žijí v moc krásné přírodě, i když se to na první pohled obvykle nezdá. Právě jarní procházky oblastí Poodří jsou záležitostí pro opravdové znalce a milovníky přírody, kteří vědí, že takové koberce sněženek, bledulí, narcisů a divoká přírodní zákoutí se už vidí málokde. Zkrátka, Poodří, je oblast, o které se moc neví a proto je dobré se do ní aspoň jednou v životě vypravit. A když už, tak rozhodně v dubnu. Více informací o této chráněné krajinné oblasti a tipů, kam se vydat, najdeme na stránkách Správa CHKO Poodří.

Malování vajíček v Českém Krumlově

Krásné město Český Krumlov je jedno z těch, kde stojí za to prožít Velikonoce. Například ve čtvrtek 2. dubna můžeme do tamního muzea odpoledne přinést vlastní vyfouklá vajíčka a naučit se je zdobit unikátní voskovou batikou. Ve stejný den ve městě odstartují velikonoční trhy, které potrvají až do pondělí. A v neděli se tam od 18. hodin v kostele svatého Víta koná velikonoční koncert Komorního krumlovského orchestru.

Je čas zasadit

I když nepatříme mezi majitele zahrady a měli bychom si vytvořit jen malý truhlík na parapetu, v dubnu je nezbytné něco zasadit. Ať už pár slunečnic před dům, záhon letniček nebo bylinky do květináče, dubnové počasí je k tomu ideální a radost, když pak z hlíny opravdu něco vykoukne, nepopsatelná. Takže nezapomeňme a začněme se probírat všemi těmi hromadami malých barevných sáčků se semínky, kterých jsou teď plné obchody.

naše tipy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.