Češi jsou radikální
v prevenci zločinnosti

Češi jsou radikální
v prevenci zločinnosti

25. 6. 2012

Překvapivá data přinesl průzkum společnosti Sanep. Většina Čechů chce mít právo zneškodnit člověka, který ohrožuje jejich život, zdraví či majetek. Podle průzkumu jsou téměř dvě třetiny obyvatel České republiky pro zavedení modelu, který funguje v některých státech USA. Tam mají občané právo po varování zastřelit člověka, který se neoprávněně pohybuje na jejich pozemku či v domě a evidentně páchá nebo se chystá páchat trestnou činnost.

Tento nekompromisní postoj veřejnosti vůči zlodějům a pachatelům trestné činnosti lze přičíst na vrub zejména většinově sdílenému názoru, že stávající legislativa týkající se ochrany života a majetku nahrává spíš pachatelům trestné činnosti, než jejich obětem. Více jak čtyři pětiny veřejnosti rovněž zastávají názor, že zákonná úprava týkající se ochrany života a majetku není v České republice dostačující.

Téměř dvě třetiny domácí veřejnosti jsou rovněž toho názoru, že v případě zavedení obdobné právní úpravy týkající se ochrany života či majetku, jako je například v americkém státu Texas, by v České republice došlo k výraznému snížení trestné činnosti jako vloupání či ozbrojené přepadení. Americké statistiky jim dávají za pravdu: po zrušení zákazu držení zbraní došlo v daných městech k prokazatelnému poklesu počtu vražd.  

Česká republika průzkum
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...