Agnetha Fältskogová, jedno
A slavné kapely ABBA

Agnetha Fältskogová, jedno
A slavné kapely ABBA

5. 4. 2015

Blonďatá Agnetha Fältskogová, která 5. dubna slaví pětašedesátiny, tvořila spolu s o pět let starší Anni-Frid Lyngstadovou dvě "A" slavné švédské skupiny ABBA. Půvabné dívky a jejich hudební i životní partneři Björn Ulvaeus a Benny Anderson vládli světové populární hudbě od vítězství v soutěži Eurovize v roce 1974 až do rozpadu kapely o osm let později. Po konci kapely ABBA vydala Agnetha několik sólových alb, jinak ale raději žila stranou pozornosti. 

Právě na její nechuti ztroskotalo několik nabídek na comeback skupiny, který se tak přes sny fanoušků nikdy nekonal. V roce 2008 se nicméně Agnetha objevila po boku exkolegů na švédské premiéře filmového muzikálu Mamma Mia! a slavná čtveřice se tak po letech sešla na veřejnosti. A předloni na podzim v rozhovoru s listem Die Welt prohlásila, že by se ABBA opět mohla sejít na pódiu u příležitosti 40. výročí průlomového úspěchu v pěvecké soutěži. Nakonec ale zůstalo jen u úvah. 

Rodačka z vnitrozemského Jönköpingu prorazila jako zpěvačka ještě dlouho před vznikem skupiny. Ve Švédsku měla první hity jako sedmnáctiletá a před setkáním s Ulvaeusem už patřila mezi hvězdy.

Zhruba v době, kdy vznikala ABBA, se Björn a Aghetha vzali a později se jim narodila dcera (1973) a syn (1977). Manželství se rozpadlo v roce 1978, ale ještě čtyři roky spolu oba exmanželé dokázali hrát v kapele. Později měla Agnetha ještě několik partnerských vztahů, žádný však dlouho nevydržel. 

hudební legendy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.