Moje energie v mém
životním intermezzu

Moje energie v mém
životním intermezzu

5. 4. 2015

Kde jsou ty časy, kdy jsem denně pospíchala do práce, jen abych byla přesná a vše stihla. Každodenní honění mne vždy provázelo myšlenkou, jak ráda bych si odpočinula. Práce, domácnost, děti. Snění, kdy nebudu spěchat, se zdálo být krásné. "Až budu v důchodu..." Tato pro mne tak skvělá věta zněla úžasně. Měla pro mne i veliké kouzlo, co vše stihnu v mém intermezzu.

Moje energie bude v mém intermezzu dobíjena. Představa modré azurové oblohy, zlaté paprsky svítivého sluníčka, nekonečné vlnky letní řeky, či bouřlivé vlny moře, hezky upravená, na všechno bude času dost... bezstarostná zábava, smích, dětská hravost.

Má energie musí být naplno využita i v mém intermezzu. Dny se najednou protahují a já najednou v sobě objevuji kuchařský talent, vymýšlím náročná a pracná jídla, kterými překvapuji svou rodinku a především má milovaná vnoučata. Prožívám hezké chvíle, nabitá a plna energie, když se sejdeme u jednoho stolu. Plný život, láska a obětavost, která je oceněna.

Má vnoučata jsou pro mne takové baterky, které dobíjí mou životní energii. Dcera se vdala, rodiče zemřeli, syn zahynul, a člověk je šťasten, že opět sedíme u stolu a je nás víc, že nevyndáváme jeden talíř, jednu lžíci, jednu vidličku a jeden nůž. Vše připravováno s láskou a pozorností. 

Pro mne jsou důležité vztahy mezi mnou a dcerou, mezi mnou a zetěm, hlavně jako prarodič mít hezký vztah, obětavost pro vnoučata a pomoc při jejich výchově. Jak šťastná jsem, že mohu pomáhat děti vyzvednout ze školky, jak šťastná jsem, že s nimi mohu připravit večeři či upéci koláč, bábovku nebo štrúdl, protože oni se učí a mně to dodává velkou energii, kterou tolik v intermezzu potřebuji.

Pak mohu zabránit statečně slůvkům - jsem slepá? Nejsem! Jsem nemocná? Nejsem! Jsem v kruhu svých nejbližších, jsem v teple, žiji v lásce a nikdo mi neubližuje. Tohle je ta nejhezčí věta. Moje energie v intermezzu je nabíjená, a to je pro mne důležité.

Raduji se z běžného chodu domácnosti mé dcery, v které vypomáhám, raduji se ze všedních dní, kdy ochotně hlídám svá vnoučata, čtu jim pohádky, vymýšlím si i ty své, učím je první anglická slůvka, jsem klasická babička, která spatřuje smysl života v pečování o vnoučata. A přesto se cítím mladou babičkou, protože mne nabíjí životní energie.

Hravost, otázky a radost, že se máme.

 

Z čeho čerpáte vy vaši životní energii, co vám zaručeně dodá nový impuls do života? Napište svůj soutěžní příběh na téma "Moje energie" a vyhrajte některou z cen. Tématem příběhu nemusí být jen "životní energie", ale i ta užitková v domácnosti. Topíte elektřinou, plynem nebo pevnými palivy? Uvažovali byste třeba o sluneční energii? Co si o ní vůbec myslíte? A jste spokojeni se svým dodavatelem elektřiny? Nenaštval vás něčím? Pravidla soutěže najdete zde.
Moje energie
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.