Jarní fotopříběh: Labutí jezero

Jarní fotopříběh: Labutí jezero

15. 4. 2015

Jsem díky svému fotografickému koníčku, zamilovanému místu a nyní také díky jaru velmi často u jezera, a to na mostě přes dokskou zátoku. Na jednu stranu mám výhled do dáli ke kopcům lemujícím břeh na splavské straně jezera, na druhou stranu na konec zátoky, kde ústí jeden z přítoků jezera.

Kolem mostu je nyní ještě mělčina, jezero se stále napouští a panuje zde čilý jarní ruch. Vodní ptactvo - především kačeny - je v nejlepším namlouvání, zamilovaní kačeři se přetahují o svoje favoritky a co chvíli zčeří hladinu menší bitkou. 

Letos se tu zatím vyskytuje jen jeden pár labutí velkých a vypadá to, že již zahnízdil. Ještě o svátcích společně přelétali sem a tam z jezera do zátoky nebo společně hledali v mělké vodě potravu. Dnes se kolem mostu v době mé přítomnosti vznosně plavila jen labuť a co chvíli nořila svůj štíhlý krk do vody, aby se nasytila. Druhého z páru jsem objevila v rákosí na konci zátoky - asi již na hnízdě zahříval snůšku, protože se za celou tu dobu nepohnul z místa.

Již nyní se těším, až zdárně vyvedou malá labuťátka a připlují se s nimi k mostu pochlubit.

 

Fotografujete rádi? Zúčastněte se naší fotosoutěže s názevm Jarní fotopříběh. Pošlete sérii fotografií doprovázenou textem a vyhrajte tablet Lenovo! Více informací o soutěži najdete zde.
Jarní fotopříběh
Hodnocení:
(5.5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.