Mluví se o tom potichu či vůbec:
inkontinencí trpí polovina žen

Mluví se o tom potichu či vůbec:
inkontinencí trpí polovina žen

20. 4. 2015

Inkontinence je citlivé a velmi intimní téma. Spousta žen se proto s tímto problémem zdráhá svěřit jak blízkým, tak lékaři. Přitom se nejedná o nic neobvyklého: s úniky moči se potýká zhruba polovina žen při a po menopauze, navíc lze problém řešit. Platí ale pravidlo čím dřív, tím lépe.

Druhů inkontinence je hned několik, ale nejčastější je stresová. Jedná se o samovolný únik malého množství moči, k němuž dochází po náhlém zvýšení nitrobřišního tlaku, třeba v důsledku smíchu, kýchnutí, poskočení či zvednutí těžkého předmětu. Důvodem jsou ochablé svaly pánevního dna a svěrače. Problémy s únikem moči jsou automaticky spojovány s menopauzou, není ale výjimkou, když jimi trpí ženy v těhotenství nebo po porodu.

Prvním doporučením lékaře bývá posilování svalů pánevního dna. Existují speciální cviky, které napomáhají posílení ochablých svalů v okolí močového měchýře a močové trubice, takzvaného Kegelova cvičení pánevního dna. Tyto cviky se doporučují dokonce i v těhotenství a říká se, že mají pozitivní vliv i na sexuální život.

Spolu s cvičením se také doporučuje užívat doplňky stravy, které obsahují extrakt ze štýrské dýně. Tento extrakt totiž také působí pozitivně na svalstvo pánevního dna. V České republice je k dostání například v přírodním doplňku stravy Dýňové tablety od společnosti Valosun. Ten obsahuje navíc i výtažek z červeného jetele, který pozitivně ovlivňuje hormonální disbalanci způsobenou menopauzou. Zmírňuje tedy i další projevy klimakteria, jako jsou návaly horka, pocení, podrážděnost a další. Více informací o tomto výrobku najdete na www.valosun.cz.

Vážnější problémy s úniky moči se potom řeší hormonální léčbou, případně operativně. S těmi méně závažnými si ale s pomocí cvičení a přírodních doplňků stravy lze snadno poradit. Hlavně problém neodkládejte a řešte jej co nejdříve.

Soutěžit o doplněk stravy Dýňové tablety můžete zde.

inkontinence
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...