Jarní fotopříběh: Příběh
o poslední jarní projížďce

Jarní fotopříběh: Příběh
o poslední jarní projížďce

20. 4. 2015

Nechtělo se mi do soutěže, dokud jaro nerozvinulo všechny své půvaby. Květen je mnohem krásnější měsíc. Nebude mi ale přáno prožívat ho na plno. Při pobytu v Pošumaví jsem si užívala plavání v krytém bazénu, masáží svého opotřebovaného těla, skupinového cvičení a vycházek do okolí. Těšila jsem se na setkání a projížďku s kamarádkou Zojou z i60.

Byl téměř letní den, nádherná viditelnost, žádný provoz na cestách, a tak jsme si krásný den užívaly. Stačila malá nepozornost, stařecké zaváhání a hlavně snaha chránit před pádem hlavu. Zlomila jsem si ruku v zápěstí! Na štěstí se mi to stalo na konci výletu, a tak mi to všechno stálo za to.

Ranní a večerní slunce, krávy na pastvinách, rybníky, potoky, stromy, květiny a živočichové, co se každým rokem probouzejí ze zimního spánku. Příroda se zabarvuje. Bílá přechází v béžovou a hnědou, zelená se objevuje častěji a první žlutá rozzáří stráně mochnou jarní, větve stromů jívy a okraje potoků olemují blatouchy. Fialky, světlejší dymnivky a tu se tlačí také fialový devětsil. Hra barev začíná. Páří se žáby, jsou jich plné okraje rybníků a pro mnohé končí život na silnici. Cesta k vodě je pro ně ta poslední.

Podívejte se s námi do okolí zapomenutých vesniček a samot. Mačice, Soběšice, Strašice, Parýzek, Bukovník, Žihobce, Strašín, Damíč a jiné názvy napovídají o nelaskavých a odlehlých místech stranou turistických cílů. Proto je krajina tichá a tajemná.

Protože jedna ruka netleská a také neudrží foťák, mé tajné přání je vyhrát stativ.


 

 

Fotografujete rádi? Zúčastněte se naší fotosoutěže s názevm Jarní fotopříběh. Pošlete sérii fotografií doprovázenou textem a vyhrajte tablet Lenovo! Více informací o soutěži najdete zde.
Jarní fotopříběh
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.