Neváhejte, knihy jsou dnes
o patnáct procent levnější

Neváhejte, knihy jsou dnes
o patnáct procent levnější

22. 4. 2015

Všichni, kdo rádi čtou, budou mít žně. Právě startuje kampaň na podporu čtení s názvem Knihy mají zelenou. Připravena je řada unikátních akcí, slev a setkání s úspěšnými autory.

Jiří Dědeček, předseda Českého centra mezinárodního PEN klubu říká: „Číst je jako jíst, knihy jsou potravou ducha a kupují se v konzumu zvaném knihkupectví.“ Akci považuje za potřebnou, protože všechny, kteří se v této přetechnizované a zrychlené době věnují vydávání knih, je třeba podpořit.

„Nebýt čtenářů, my knihkupci a tedy ani knihy, neexistujeme,“ připomíná Martin Vopěnka, předseda Svazu českých knihkupců a nakladatelů. A právě ti chtějí čtenářům za přízeň poděkovat. Proto na 23. dubna vyhlásili akci, kdy budou tištěné knihy o patnáct procent levnější a lidé se ten den zároveň budou moci setkat s řadou spisovatelů.

„Patnáct procent je náš dárek čtenářům,“ uvádí Vopěnka. „Jsou to oni, díky jejichž přízni se náš obor navzdory dlouhodobému navyšování DPH a nedostatečné podpoře ze strany státu, udržel nad vodou. Naši čtenáři si svátek knih zaslouží,“ vysvětluje.

Akce Knihy mají zelenou se koná 23. dubna a provází ji akce v různých městech. Například v Mělníku budou od 16 hodin v knihkupectví Žabí doupě číst a besedovat se čtenáři Tereza Brdečková a Jiří Dědeček. V Kolíně od 15.30 hodin v knihkupectví Kosmas zase Emil Hakl a Václav Kahuda, v Benešově od 14 hodin v knihkupectví Daniela Jan Burian.

Další akce najdete na www.knihymajizelenou.cz.

knihy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.