Co je  láska?

Co je láska?

26. 4. 2015

Láska je neprozkoumaný fenomén. Láska si vůbec nevybírá. Postihuje lidi krásné i lidi u kterých si myslíte, že láska je nikdy potkat nemůže. Mýlíte se! Láska je přepadne na rozdíl od vás, kteří si myslíte, že si ji zasloužíte víc. Láska není výhra v loterii, ani se nepřiděluje na předpis. Láska opravdu není ani zásluha.

Budu hodná a každý mě bude mít rád. Nebude, protože ne každý má rád lidi hodné. Lásce se nelze ani vnutit. Čím víc ji chcete získat, tím víc vás odstrkuje a někdy se vám i vysměje. Říkáme si, že je to nespravedlivé. Proč tenhle člověk lásku přitahuje, aniž ji nějak vyhledává, a druhý jenom smutně kouká v rohu?

Láska není ani o kráse, ani o chytrosti, a možná ani o nějakých dobrých vlastnostech. Prostě si vás vyhlédne a zaútočí. Někdy si ji ani nevážíte a odháníte ji. A odháníte ji tak dlouho, až se na vás vykašle a už nikdy nepřijde.

Lásku si prostě ani nemusíte zasloužit. Láska se zdá tak nevybíravá a někdy i slepá, že vzplane i tam, kde ji vzápětí někdo zahubí. Láska se nikdy nevzdává. Jde za svým vybraným cílem přes překážky a když se někde usadí a je přijatá s díky, je to všude vidět. Jak se říká, kde je láska, přichází i štěstí. Patří totiž k sobě. Kdo má tedy štěstí i lásku, už vlastně vůbec nic nepotřebuje. Láska totiž přitáhne vše, co je důležité.

S pomocí lásky se  lépe překonává i nemoc a chudoba. Kdo lásku nemá, nebo její štědrost vyčerpal a někdy i zneužil, žije život neradostný. Musí lásku hodně odprošovat a prosit, aby se vrátila.

Láska se však někdy zatvrdí a člověka nechá bez lásky dožít. Proto si lásky vážit musíme a teď na jaře je všudypřítomná. Jenom ji nenutit, ale nechat pomalu přicházet.

glosa láska
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.