Čarodějnice půjde slavit
i v hradních zahradách

Čarodějnice půjde slavit
i v hradních zahradách

30. 4. 2015

Největší oslavy čarodějnic v Praze budou na Ladronce, kde vystoupí kapela Buty. Na Kampu vyrazí průvod masek, ohně se rozhoří na mnoha místech, často u Vltavy – například v Braníku, Podolí, Libeňském ostrově nebo Císařské louce. K méně tradiční oslavě filipojakubské noci lákají například loučemi a svíčkami nasvícené zahrady pod Hradem. 

Program na Ladronce začne už dopoledne, připravené jsou soutěže pro děti i dospělé v maskách, sportovní a umělecké dílny, divadelní a hudební vystoupení nebo sportovní exhibice. Vstup je zdarma, pro prvních 1000 návštěvníku mají pořadatelé připravené bezplatně také buřty. Na jejich opékání budou k dispozici menší ohniště, velká hranice s čarodějnicí bude zapálena po 17:15. Večer zakončí koncert kapely Buty od 18:50 a následný ohňostroj. 

Trhy s pálením čarodějnic pořádají také na nedalekém Břevnově u kláštera. Lákají především na stánky řemeslníků a famářů, kteří připravili tradiční české občerstvení a několik druhů piv a točených limonád. Pro děti bude připraven skákací hrad, nafukovací skluzavky, malování na obličej a soutěže masek čarodějnic a čarodějů. Prvního května program pokračuje festivalem minipivovarů. 

Za tradičními oslavami s pálením čarodějnice a opékáním buřtů mohou lidé zamířit také k Vltavě. Ohně se rozhoří například na Kampě, v Podolí, na Libeňském ostrově nebo na Císařské louce. Pořadatelé akce Malostranské čarodějnice-odpoledne chystají například ukázky výcviku koní městské policie. V 19:15 vyjde průvod masek Mosteckou ulicí přes Karlův most na Kampu. Slavit se bude také na Libeňském ostrově, karlínský dům dětí a mládeže tam připravil čarodějnický program v areálu loděnice Vltava a lanového centra. Vstupné je 50 korun. 

Některé pražské areály čarodějnickými reji zahájí svůj letní provoz. Lidem se ve čtvrtek otevře například areál secesní Vršovické vodárny v Braníku, který opakovaně poničila povodeň. Součástí tamní čarodějnické akce bude i koncert Kašpárka v rohlíku. Letní sezónu oficiálně zahájí také žižkovský kemp na Pražačce nebo areál Žluté lázně v Podolí. Tam je na dětské návštěvníky připraveno divadlo Mazec s pořadem Abrakadabra a výtvarnou dílnou. Dospělí se mohou těšit na večerní koncert americké kapely Lo Dost. 

Na tradiční opékání špekáčků a hranici s pálením čarodějnice mohou lidé dorazit také do Hrdlořez. Pálení čarodějnic pořádají i soukromé subjekty, například restaurace Cinda na Císařské louce nebo areál bobové dráhy na Proseku, kam loni dorazilo kolem 500 lidí.

Rodiny, které nechtějí trávit večer u ohně, mohou vyrazit například na Vyšehrad, kde bude o 17:00 čarodějný karneval nebo do areálu Creative World na Zličíně, kde bude celý den věnován tajemnu, čarování, výkladům a mystice. Od dopoledních hodin budou zájemcům otevřené také dětské kluby v Praze 8 – Karlík, Ďáblík a Osmík se speciálními čarodějnickými programy. Bez ohně se budou muset obejít návštěvníci parku Parukářka v Praze 3, kde radnice rozdělávání ohně nepovoluje. 

tajemno zábava
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.