Jak jsem zakládala novou stranu

Jak jsem zakládala novou stranu

5. 5. 2015

Sametová revoluce nevyvolala radikální změny jen ve státním zřízení naší vlasti, ale změny nastaly i v mnohých rodinách. Velká změna nastala bohužel i v té mé. Po třicetiletém manželství se pro ni rozhodl můj muž, který po návštěvě lázní odešel k mnohem mladší ženě, aby si prý ještě něco užil. Já zůstala sama, děti již byly velké.

Po překonání zklamání jsem si řekla, že pro jedno kvítí slunce nesvítí a já budu žít plným životem dál. Začala jsem jednat. Zaujal mne jeden inzerát v  novinách, který zval na víkendový zájezd pro nezadané účastníky do východních Čech. Východní Čechy jsem moc neznala, poznat nové lidi také nebylo k zahození, tak jsem se srdnatě přihlásila a začala se těšit.

Sraz byl v Praze, účastníci byli z celé republiky. Sešlo se nás tam asi 20 a trochu nerozhodně se „okukovali“. Dala jsem se do řeči s jednou paní v mém věku a začaly jsme si rozumět. Vedoucí zájezdu přečetl naše příjmení a napsal, kdo s kým chce být ubytován. My už jsme měly rozhodnuto. Účastníci byli různého věku, muži – ženy napolovic. Cesta nám příjemně ubíhala, dobře jsme si s novou přítelkyní popovídaly.

Ubytováni jsme byli v hezkém penzionu po dvou, já s novou kamarádkou. Na pokoji jsme se rozhodly si tykat, a tak vyšla najevo naše křestní jména. Obě jsme byly Zdenky. Pobavilo nás to. Společně jsme se vydaly do restaurace na plánovanou seznamovací večeři. Celý zájezd se posadil k dlouhému stolu a začalo představování. Vedle mne seděl muž, který se představil jako Zdeněk. Obě jsme se hned hlásily, že jsme také Zdenky a že bychom měli založit stranu Zdenek, když jsme tři a máme i předsedu.

Bylo to v době tvoření nejrůznějších politických stran a uskupení, tak náš návrh byl se smíchem přijat. V tom se ozývaly další hlasy, že jsou také Zdenky a chtějí do naší strany. Bylo nás nakonec šest z celkového počtu dvaceti účastníků. Nikdy jsem se nesešla – ani ve škole – s nikým stejného jména, proto jsem byla opravdu překvapená. I naše vedoucí, velice milá dáma, říkala, že s něčím podobným se ještě v žádném zájezdu nesetkala.

Večer se vydařil, zatančili jsme si při dobré hudbě, večeře byla dobrá, víno také a posezení se protáhlo do pozdních hodin. Druhý den jsme šli všichni na procházku do skal už jako přátelé, kteří se znají dlouhý čas. Jednotlivé skupinky se potkávaly a vzájemně si sdělovaly dojmy z výletu. Celý výlet se velmi vydařil, dokonce tam vznikly asi dvě dvojice, které se zde našly.

Já jsem sice nového partnera nenašla, ale hezkou a veselou vzpomínku mám dodnes.

Můj příběh vztahy a sex
Hodnocení:
(4.3 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%