Jarní fotopříběh: Jaro 
je nový život a mládí!

Jarní fotopříběh: Jaro
je nový život a mládí!

30. 5. 2015

Předpokládám, vážení, že takto jarní Prahu nebudete znát. Co vše je symbolem jara, symbolem probouzející se přírody ze zimního spánku?

Ze země začínají rašit kvítka, rodí se nový život, stromy kvetou a lidé se pod nimi líbají, všude kolem je mládí, lidé se na sebe více usmívají, je vidět, že se mají rádi, dokonce, že se snad i milují. Z vajíček, která skrývají tajemství se klube nový život. I lidé se tedy probouzejí, jaksi mládnou a čerpají nový životní elán s prvními jarními paprsky slunce. Symbolů jara je nepřeberně. Já jsem zachytila na fotografiích motivy kvítků a zrození kuřátek. A přidala jsem fotky z pozdější nedělní jarní cesty na Den matek za kuřátky. Nesla jsem totiž slepičkám, dárek, zrníčka...

Kuřátka, která se rodí na jaře, chová náš rodinný přítel v Praze. Jak vidíte, jsou to okrasná kuřátka. Ty se nejedí. Z některých kuřátek vyrostou krasavci, kteří soutěží na výstavách chovatelů a dokonce i vítězí. Taková vypiplaná kuřátka, slepičky a kohouty jsem ještě nikdy neviděla. Není kuře jako kuře. Není slepice jako slepice! Není kohout jako kohout! Pokud se budete v Praze a uslyšíte radostné štěbetání, určitě se stavte. Dostanete jako výslužku čerstvá vajíčka. Jaro a vajíčko je symbolem nového života. Vše se v tuto dobu zelená, pučí, rozkvétá, zakulacuje se, rodí.

Ani se nenadějeme, jaro skončí a bude tady léto, podzim, zima...

Jaro budiž pochváleno, vždyť jaro, to je mládí!

 

Fotografujete rádi? Zúčastněte se naší fotosoutěže s názvem Jarní fotopříběh. Pošlete sérii fotografií doprovázenou textem a vyhrajte tablet Lenovo! Více informací o soutěži najdete zde.
Jarní fotopříběh
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%