Na podporu hokejistů
vznikly písně i videoklip

Na podporu hokejistů
vznikly písně i videoklip

9. 5. 2015

Podporu českému hokejovému týmu na pražském mistrovství světa vyjadřují i zástupci tuzemského showbyznysu. Již měsíc před zahájením letošního šampionátu věnovala národnímu hokejovému týmu píseň Brousíme nože populární rocková skupina Kabát. Během mistrovství se pak na podporu reprezentace objevila skladba Little Boy kapely Portless a videem doprovázená skladba Kdo neskáče, není Čech! kapely Tři sestry Banditos. 

Známá skupina Kabát bigbítovou skladbu Brousíme nože zazpívala před vyprodaným hledištěm přímo na ledě O2 areny v rámci slavnostního zahájení mistrovství. Kabát je u hokejové reprezentace oblíben. Traduje se to od mistrovství světa v roce 1996 ve Vídni, kdy hokejisté v kabině po zisku titulu polili tehdejšího premiéra Václava Klause šampusem za zpěvu písně Jak ti šlapou Kabáti. Hokejová kabina prý často duní hitem Dole v dole. 

„Kabáty posloucháme v kabině, takže jsme moc rádi, že nám složili písničku. Je super. Myslím, že se do kabiny před zápasem bude hodit,“ uvedl český hokejový útočník Radek Smoleňák. 

Písnička Little Boy zazněla v premiéře při hokejovém utkání české reprezentace proti Švédsku. Natočila ji čtveřice Portless, jejichž skladba New Ride se hrála v roce 2013 na hokejovém mistrovství světa ve Švédsku. 

„Chceme písničku Little Boy věnovat všem, kteří milují hokej. Každý ze současných hokejistů i hokejových legend začínal jako malý kluk. A o tom ta písnička je. Věříme, že se v ní najdou všichni, kteří hokej aktivně hrají, a doufáme, že se bude líbit i fanouškům. Původně jsme zamýšleli věnovat jí Jardovi Jágrovi. Ale to by nebylo spravedlivé a Jarda to jistě pochopí. Patří všem,“ vzkázali Portless. 

Členové souboru Tři sestry Banditos, kteří své písně staví na zlidovělých hitech kapely Tři sestry, pro české hokejisty na YouTube, umístili videoklip Kdo neskáče, není Čech!

Pod vedením režiséra Davida Beránka se snaží národní tým k co nejlepšímu výkonu povzbudit Praotec hokejista, Fantomas, Martin Dejdar i Ruda z Ostravy.

 

Tvrdou píseň Brousíme nože si můžete poslechnout zde.

hokej
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...