Hokejová tipovačka: šest  
soutěžících získalo 10 bodů

Hokejová tipovačka: šest
soutěžících získalo 10 bodů

10. 5. 2015

V jaké minutě padne první gól zápasu Česko - Německo? To byla první desetibodová otázka v naší hokejové tipovačce, do které se zapojily bezmála dvě stovky čtenářů portálu i60. Tato tipovací příležitost promíchala pořadí dosavadní tabulky, protože správně na tuto otázku odpovědělo celkem šest tipujících. (Správná odpověď byla 8, gól padl v probíhající osmé minutě zápasu).

Přesto si první místo s náskokem jednoho bodu stále drží paní Alena Vaníčková před Štefanem Slliackým a Danou Popelkovou. Připomínáme, že vítěz tipovačky získá dárkový koš s konopnými produkty, kterou věnovala naší redakci společnost Carun Pharmacy. 

První gól opět v české brance

Už počtvrté na tomto hokejovém šampionátu dostali čeští hokejisté od soupeře první gól. Naši obránci i v zápase s Německem udělali ve vlastní třetině hrubku, kterou potrestal útočník Pietta. Trenér Vladimír Růžička okamžitě reagoval na nepříznivý stav přeskládáním útočných trojic a do prvního útoku nasadil místo Hertla Vondrku. A ten se hned v první minutě hry odvděčil trenérovi za důvěru gólem. Vyrovnáno 1:1.

Druhou třetinu opět začali lépe Němci. Po chybě kapitána Jakuba Voráčka v útočném pásmu se do Němci dostali do brejku dva na jednoho a Wolf umístěnou střelou překonal brankáře Pavelce. Ale naštěstí se podobně jako v první třetině Němci dlouho z vedení neradovali. Po nenápadné akci se kotouč dostal k Petru Koukalovi a ten prudkou ranou do růžku branky překonal německého brankáře - 2:2.

A o pár minut nato Jágr nádherně zadovkou uvolnil Voráčka, ten jel sám na brankáře Pieilmeiera a nedal mu šanci. Češi se dostali do vedení 3:2. A tento stav už zůstal do konce druhé třetiny, a to i přes velké šance českých hokejistů.

První polovina třetí třetiny byla přetahovanou obou mužstev, Češi se sice častěji dostávali do šancí, ale naráželi buď na dobře organizovanou obranu Němců nebo na skvělého brankáře Pielmeiera. 

Pět minut před koncem utkání to byl ale znovu Jaromír Jágr, který i ve třiačtyřiceti letech potvrdil své kvality. Po vyhraném buly nádherným švihem překonal německého brankáře a český tým odskočil soupeři o dva góly na 4:2. Toto skóre vydrželo až do konce zápasu, když Češi přestáli i německou přesilovku. 

Česko je ve čtvrtfinále!

hokej
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.