Světovému hokeji vládne Kanada,
Češi jako loni zůstali bez medaile

Světovému hokeji vládne Kanada,
Češi jako loni zůstali bez medaile

17. 5. 2015

Češi zůstali bez medaile. Nadějné vyhlídky českého mužstva po vítězství ve čtvrtfinálovém zápase nad Finskem, v němž Češi předvedli velkou útočnou sílu, zůstaly nakonec u ledu. Čechům vyschnul střelecký prach, v semifinále nedali gól Kanaďě, v souboji o bronz znovu nepřekonali brankáře soupeře a podlehli Američanům 0:3.

Hokejový šampionát, který sledovalo rekordní počet diváků (741 690), ovládla Kanada, která ve finálovém zápase excelentním výkonem převálcovala Rusko 6:1.

První gól opět v české brance

Jako by byla česká obrana zakletá. Stejně jako v předchozích zápasech, i v utkání s USA padl první gól do české branky, a to už v osmé minutě utkání. Čechy tento gól však nenastartoval k větší aktivitě, která by vedla k vyrovnání. Naopak to byli Američané, kteří před koncem první třetiny udeřili podruhé a Češi šli do kabin za stavu 0:2.

Do druhé třetiny nastoupili Češi mnohem aktivněji, konečně si začali vytvářet slibné šance, dostávali se do přečíslení a mnohdy jim chyběly centimetry ke vstřelení gólu, například když střela obránce Koukala orazítkovala tyčku americké branky. Štěstí neměli Češi ani při přesilovce 2+2 minuty. Američané dlouho nemohli vystřídat, chyběly jim už při bránění síly, jenže české přesilovkové formaci se nepodařilo vytvořit gólovou šanci. A tak Američané udeřili potřetí. Minutu před koncem druhé třetiny se pohotově trefil do Pavelcovy brány Coyle.

Hned na začátku třetí třetiny nabídli Američané našim hokejistům šanci, když po menší šarvátce poslal rozhodčí na trestnou lavici jen amerického hráče. Jenže ani v přesilovce si Češi příležitost ke vstřelení gólu nevytvořili. S přibývajícími minutami tlak českého týmu rostl, přehrávali Američany, vytvářeli si dobré šance, jenže vytoužený gól ne a ne přijít. Výborný brankář Hellebuyck všechny střely českých hráčů pochytal.

Poslední vystoupení Čechů na domácím světovém šampionátu skončilo svěšenými hlavami hráčů i diváků v hledišti. Přesto je potřeba Čechům poděkovat za bojovnost a výkony, které předvedli v zápasech základní skupiny a v semifinále. A speciální poděkování patří Jaromíru Jágrovi, jednoznačně nejlepšímu českému hráči na šampionátu. Jeh výkony ocenila i Mezinárodní hokejová federace a vyhlásila jej nejužitečnějším hráčem celého šampionátu!

hokej
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%