ZOO Liberec zve návštěvníky
na komentované prohlídky

ZOO Liberec zve návštěvníky
na komentované prohlídky

31. 5. 2015

Zoologická zahrada v Liberci láká návštěvníky na komentované prohlídky. Zavedou je i do míst běžně nepřístupných, pohladit si mohou korálovku, ale také třeba švába. Komentované prohlídky pořádá zahrada už zhruba deset let, teď je ale nově nabízí pravidelně každou první sobotu v měsíci.  Ty další budou 6. června, 4. července a 1. srpna vždy od 09:00 a 13:00. 

Liberecká ZOO je nejstarší českou zahradou a patří k nejoblíbenějším turistickým cílům v Libereckém kraji. Loni jí prošlo 332 525 lidí. Zahrada už dávno není jen zvěřincem starajícím se o vzácná či exotická zvířata, její součástí je také Centrum pro zvířata v nouzi Archa, Středisko ekologické výchovy Divizna a také Kulturní centrum Lidové sady. ZOO chová kolem 950 zvířat 170 druhů, z nichž řada patří k vážně ohroženým. K nejoblíbenějším zvířatům v Liberci patří bílí tygři, lachtani a šimpanzi. 

Prohlídka začíná v horní části zahrady u loni dokončeného nového vstupu. V bezmála stoleté historii je to už třetí vstup. První zvířata, která tam návštěvníci uvidí, jsou kopytníci. „Z návštěvnického hlediska jsou kopytníci taková neatraktivní zvířata, vězte ale, že z toho zoologického se jedná často o velmi vzácné a silně ohrožené druhy,“ upozornila průvodkyně Zuzana Šafaříková. Platí to třeba právě pro zebru Chapmanovu nebo osla somálského, který už byl ve své domovině prakticky vyhuben. Na světě jich je už jen kolem 600 převážně v ZOO. 

Návštěvníci postupně projdou celou zahradu, na trase nechybí ani sloni, při pěkném počasí jsou obě slonice Rání a Bala venku a lidé mohou slyšet jejich radostné pištění a troubení. Pomazlit se mohli s korálovkou Rozárkou, seznámit se mohli se syčícími šváby madagaskarskými nebo strašilkou. 

ZOO
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.