Starší generace kraluje
výjezdové turistice

Starší generace kraluje
výjezdové turistice

4. 12. 2011

Turisté ve věku padesát a více let začínají být tahouny výjezdové turistiky. Čeští senioři tak kopírují a rychle dohánějí trend současné Evropy.

Z analýzy Asociace cestovních kanceláří ČR vyplývá, že za posledních pět let (2006 až 2011) zaznamenala tato skupina cestujících prudký nárůst, a to z 15 procent celkového počtu klientů na 32 procent u poznávacích zájezdů. U pobytových zájezdů to bylo z 13 procent na 22 procent. 

„Vývoj v České republice kopíruje vývoj v celé Evropě, kde došlo k souhrnnému nárůstu starších turistů v letech 2005 až 2010 ze 17 procent na 27 procent z celkového počtu klientů cestovních kanceláří,“ komentoval výsledek průzkumu místopředseda asociace Jan Papež.

„U poznávacích zájezdů je tento trend nepřehlédnutelný. Klienti ve věku přes padesát let mají ještě tradiční vzdělání, kde zeměpis a dějepis hrál významnou roli. Lidé, kteří prožili svá mladá léta bez možnosti cestovat a přitom byli vzdělávacím systémem vedeni seznámit se s historií a místopisem mnoha zemí, měli a mají své cestovatelské sny. Věk po padesátce je ideálním věkem pro splnění takových snů,“ doplnil Papež.

cestování turistika
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%