French Open: Kvitová vypadla, 
Šafářová senzačně ve čtvrtfinále!

French Open: Kvitová vypadla,
Šafářová senzačně ve čtvrtfinále!

1. 6. 2015

Nejlepší čeští tenisté už jsou z druhého grandslamového turnaje roku venku. Po včerejší prohře Tomáše Berdycha s Francouzem Tsongou se odporoučela z French Open také Petra Kvitová. Ve večerním zápase podlehla ve třech setech Švýcarce Baczinszké. Naopak, čtvrtfinále si zahraje Lucie Šafářová, která senzačně vyřadila obhájkyni titulu, Marii Šarapovovou.

Velké trápení Kvitové: kanár ve druhém setu

Petra Kvitová nezačala svůj osmifinálový zápas špatně, vyhrála první set hladce 6:2 a zdálo se, že nebude mít se špatně hrající Švýcarkou problém. Jenže Baczinszká vstoupila do druhého setu naprosto dokonale, lépe servírovala a tlačila většinu míčů na Petřin backend. Tato taktika se ukázala jako správná. Petra právě z backendu hodně kazila, špatně trefovala míče a ty jí létaly buď za lajnu, anebo do sítě. Za celý druhý set Petra nenašla na Švýcarku recept. Naprosto ztratila úderovou jistotu a zradil ji také servis, její obvyklý "pomocník". Petra nezískala jedinou hru a na lavičku odešla s kanárem 0:6.

Ve třetím setu se zdálo, že se Petra přeci jen zvedne. Jenže v sedmé sadě opět ztratila servis, když Baczinszká skvěle ubránila Petřiny rychlé míče. Pak si sice Kvitová ještě dokázala vzít servis zpět, ovšem to už bylo všechno, co předvedla. Švýcarka vycítila šanci, věřila si a dobrou hrou od základní čáry Petru udolala a stala se tak další čtvrtfinalistkou French Open. 

Šafářová postupuje přes favoritku Šarapovovou

Obrovskou radost českým tenisovým fanouškům udělala v odpoledním zápase Lucie Šafářová, která skvělou hrou zaskočila favoritku Marii Šarapovovou, obhájkyni loňského titulu z Paříže. Šafářová předvedla výborný tenis, dobře servírovala a agresivní hrou nutila Šarapovovou k chybám. Ta přitom vůbec nehrála špatně, držela si svůj servis, a tak přetahovaná v prvním setu dospěla do tiebreaku. V něm Lucie ukázala svou vynikající formu, rychle vedla 4:1 a set si už nenechala vzít. 

Ruska Šarapovovoá byla viditělně Lucčinou hrou zaskočena, nedařilo se jí dostat Šafářovou pod tlak, naopak, byla to ona, kdo více kazil. Lucie se dostala ve druhém setu do vedení 3:0 a vypadalo to na pořádný debakl. Jenže "tenisová carevna" Marie se jen tak nevzdává. Také jí se podařilo vzít soupeřce servis a srovnat stav na 3:3. Lucie však nezpanikařila, stále si udržovala agresivitu, kterou nakonec sokyni přehrála. Událo se tak velké překvapení turnaje - Lucie Šafářová vyřadila Marii Šarapovovou!

tenis
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%