Velkolepé představení tenistky
Lucie Šafářové na French Open

Velkolepé představení tenistky
Lucie Šafářové na French Open

7. 6. 2015

Lucie Šafářová si získala tenisovou Paříž! Přestože na triumf ve dvouhře nedosáhla, pohár pro vítěze French Open nakonec zvedla nad hlavu se svou spoluhráčkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou za vítězství ve čtyřhře! Úžasné!

Česká tenistka nejen předvedenou hrou, ale i celkovým vystupováním zanechala v Paříži v očích tenisových fanoušků ten nejlepší dojem. 

Skvělý servis, dobrý return, výborná fyzická kondice, rychlé nohy a hlavně psychická odolnost. Tyto vlastnosti zdobily výkon Lucie Šafářové po celou dobu turnaje. Potvrdilo se to zejména v semifinálovém zápase se Srbkou Anou Ivanovičovou, kdy v prvním setu Lucie prohrávala už 2.5. Nevzdala to, nevypustila set, nesesypala se, ale zabojovala a nakonec set vyhrála a poté i celý zápas.

Její kouč, Kanaďan Steckley, okomentoval Lucčinu nezlomnou vůli a psychickou odolnost slovy: "Vyhnala ze sebe démona pochybností!" Ano, v každém zápase bylo vidět, jak si Lucie zápas užívá, jak jde naplno do každého míče. Ale není to jenom o hlavě, za úspěchem z Paříže je především pořádná dřina. Kouč Rob Steckley, který má hlavní zásluhu na tenisovém "rozkvětu" Šafářové (mimochodem, změnit kouče a pokusit se o nový impuls by měla i Petra Kvitová) v trénincích Lucii zrovna nešetří. Však také na turnaji byla patrná její obdivuhodná fyzická připravenost. Vždyť Šafářová uhrála během 14 dnů celkem třináct zápasů a prohrála pouze jeden - finále dvouhry!

Po vyhraném zápase s Anou Ivanovičovou se novináři Lucie ptali, zda nevynechá čtyřhru, aby pošetřila síly před finálovým zápasem. Lucie ani na vteřinku nezaváhala. Jistě i proto, že nechtěla zklamat svou parťačku Bethanii Mattekovou-Sandsovou, s níž se dostala až do finále grandslamového turnaje. Prostě čtyřhru brala jako svůj trénink na dvouhru. A únavu pak zaháněla v neoblíbené studené koupeli a na masérském stole.

Svým postojem, nezlomnou vůli, skvělou hrou, ale i věčným úsměvem na tváři si získala sympatie tenisových fanoušků. Ostatně, po semifinálovém i finálovém zápase nezapomněla Lucie divákům poděkovat: "Merci Paris!"

Lucie Šafářová dohrála na pařížské antuce velkolepé představení. Její výkon je příslibem, že může být ještě lepší, že jednou si na ten grandslamový pohár přeci jen sáhne. Mimochodem, věří v to i tenisová legenda Martina Navrátilová, která v Paříži předávala oběma finalistkám trofeje za první a druhé místo. Tentokrát to sice ještě nevyšlo, i když nejlépe asi okomentoval Lucčino vystoupení v Paříži tenisový kolega Radek Štěpánek: „Klaním se až k zemi, ohromný výkon, pro nás jsi vítězka!“

Pro nás, tenisové příznivce, je Lucie rozhodně také vítězkou. Tleskáme, díky, Lucie!

tenis
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.