CK Globaltour zkrachovala,
v Turecku má 186 klientů

CK Globaltour zkrachovala,
v Turecku má 186 klientů

5. 7. 2012

Pražská cestovní kancelář CK Globaltour vyhlásila úpadek. V současnosti má v Turecku 186 klientů, kteří se mají do Česka vrátit v neděli. Dalších 250 lidí má u ní zakoupené zájezdy a patrně již na ně neodletí.

Podle viceprezidenta Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomia Okamury by se úpadek neměl klientů, kteří jsou na dovolené v Turecku, dotknout, protože pro ně cestovní kancelář zajistila zpáteční dopravu u letecké společnosti Sky Airlines. Mezi klienty, kteří s CK Globaltour již neodletí, je 50 lidí, kteří měli do turecké Antalye odletět tuto neděli. Další dvě stovky měli letět v pozdějších termínech.

„Důvodem úpadku měly být finanční problémy způsobené nízkým prodejem zájezdů. Globaltour je proti úpadku pojištěná u České podnikatelské pojišťovny (ČPP). Poškození klienti by se měli obrátit na ni,“ uvedl Okamura.

Podle ředitele úseku neživotního pojištění České podnikatelské pojišťovny Václava Höniga se už pojišťovna začala touto událostí zabývat. Pracovníci ČPP nyní zjišťují rozsah a výši škody. Poškozeným klientům poradil, aby oznámení škodní události zaslali pojišťovně co nejdříve, nejpozději je to možné do šesti měsíců.

Klientům, kteří zůstali v Turecku, je podle Höniga pojišťovna připravena zařídit náhradní dopravu zpět do Česka, pokud ji nezajistí cestovní kancelář. Klienti CK Globaltour, kteří na dovolenou neodjedou, pak mají nárok na pojistné plnění, jestliže jim kancelář nevrátí zaplacenou zálohu nebo cenu zájezdu.

CK Globaltour je menší cestovní kanceláří, která se specializovala na prodej leteckých zájezdů do Turecka. Vlastníkem CK se základním jměním 200 000 korun je jedna fyzická osoba. Letos jde o čtvrtou cestovní kancelář, která vyhlásila úpadek. Před ní se do finančních potíží dostaly CK Asteri tour, CK Redgreentours a CK Filip.

cestovní kanceláře úpadek
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...