Můj tip na dovolenou: La Manga 
del Mar Menor, ráj mezi moři

Můj tip na dovolenou: La Manga
del Mar Menor, ráj mezi moři

27. 6. 2015

La Manga je největším letoviskem v regionu Murcia ve Španělsku. Leží v jeho východní části a je omýváno vodami Středozemního moře a Menor mar (Mrtvé moře). Jedná se  velké jezero o rozloze 170 km, které vyniká vysokou koncentrací soli. Tyto dvě vodní plochy odděluje písečná kosa La Manga, táhnoucí se v délce 23 kilometrů.

Já jsem v loňském roce navštívila tuto část Španělska po páté, abych načerpala nových sil a hlavně se denně mazala léčivým bahnem, za kterým sem jezdí pacienti z celé Evropy. Bahno je dvojí - černé na kloubní neduhy a stříbrné na kožní problémy. Jezdím do této oblasti v termínu poslední týden června a přelom července. V té době bydlím v apartmánech Tesy, které jsou přímo na břehu Mrtvého moře. Jezdím se skupinou turistů z oblasti Domažlicka. Tato parta mívá okolo 300 lidí a někteří přijíždějí autobusy, ale většina letecky. V apartmánech si sami vaříme a večer se scházíme buď na pláži, nebo na balkonech a společně popíjíme výborné vínko nebo sangrii.

Menor Mar se svou maximální sedmimetrovou hloubkou se velmi rychle prohřeje a už od května tu bývá voda vemi teplá. Nehrozí tu velké nárazové vlny, a je proto bezpečné i pro malé děti. Bahno s vysokým obsahem vápníku, magnesia, draslíku a fluoru se doporučuje při léčbě nejrůznějších zánětlivých a reumatických onemocnění, artritidy a kožních chorob. Lehce nanesená vrstva bahna absorbuje všechny jedy z povrchu kůže. Bahno dobře působí i po zlomeninách. 

Pobyt na La Manze si zpříjemňujeme výlety do okolí - 35 km je vzdáleno město Cartagena, kde si většinou nakoupíme  v tržnici nakládané olivy a další pochoutky. Po 14tidenním pobytu se cítím vždy velmi dobře a jsem moc ráda, že moje kamarádka mně pomohla objevit tento krásný kousek světa.

Pro srovnání jsem navštívila i Mrtvé moře v Izraeli. Přiznám se, že jsem pak byla trochu rozčarovaná. Přístup do izraelského moře mně připadal náročný, musela jsem mít boty do vody kvůli velkému množství solných kamenů a bahna, do kterého jsem zapadala. Oproti tomu Menor Mar má písečnou pláž s pozvolným vstupem do vody.  A když nás omrzí tento klidný "rybník", přejdeme silnici, kde je 25 metrů od hotelu dlouhá písečná pláž Středozemního moře i se svým vlnobitím. 

Na La Mangu létám z Mnichova leteckou společností Air Berlin do Alicante a odtud jedeme asi hodinu autobusem na La Mangu.

Pokud chcete zažít opravdu krásnou, pohodovou a klidnou dovolenou, spojenou i s ozdravným pobytem, je návštěva Menor maru tím pravým dovolenkovým rájem.

 

Můj tip na dovolenou - velká letní soutěž o pobyt v Česku. Napište do rubriky Moje cestování, kde jste byli, co se vám na dovolené či výletě líbilo, jak jste byli spokojeni se službami – ubytováním, stravováním, průvodci, delegáty cestovních kanceláří. Popište, co bylo na navštíveném místě nejzajímavější, co stojí za to vidět, ale i to, co se vám nelíbilo a co byste nedoporučovali. Článek nadepište Můj tip na dovolenou. Všechny příspěvky budou 30. září slosovány a vítěz vyhraje třídenní pobyt v některém z českých penzionů. Více informací zde.
dovolená naše tipy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.