Haf, chci se také koupat!
Nejlepší pláže pro psy

Haf, chci se také koupat!
Nejlepší pláže pro psy

15. 7. 2015

Letošní nabídka cestovních kanceláří jasně potrvzuje, že psi jsou plnohodnotnými členy našich rodin. Čím dál více Čechů se zajímá, zda je na dovolenou možno vzít svého čtyřnohého přítele. A možností je rok od roku více.

I velké cestovní kanceláře, které tento trend dosud ignorovaly, letos mají v katalozích u různých hotelů uvedeno, že je možné se ubytovat i s malým psem. Obvykle jsou v hotelích akceptována malá plemena do deseti kilogramů. Toto je možné například v rezortu Delfinia v letovisku Moraitika na řeckém ostrově Korfu, které je oblíbeným cílem mnoha lidí. Podobná je nabídka v hotelu v letovisku Anaxos na ostrově Lesbos, hotely, které jsou přátelské ke psům, mají cestovky v nabídce i na ostrově Thassos. Zkrátka, přijít do cestovní kanceláře a zeptat se na hotel v Řecku, kde je možné být s pejskem, už není nic divného. A zároveň cestovní kanceláře počítají s tím, že zájemcům zprostředkují i leteckou přepravu pro psa v charterovém letu. Přímo na pejskaře letos cílí například cestovní kancelář Firo tour, která inzeruje speciální nabídku hotelů, kde pejsky vítají.

Kromě toho čím dál více lidí jezdí se psem soukromě na takzvané psí pláže. Tedy pláže přímo určené ke koupání psů. Tento fenomén se šíří zejména Itálií a Chorvatskem, protože většina cestovatelů se psy volí dopravu autem. Itálie a Chorvatsko je v tomto směru tedy pro české pejskaře ideální.

V severní a střední Itálii najdeme psí pláže pomalu u každého většího letoviska. Jsou u Rosolina Mare, Caorle, Lignano-Sabbiadoro, Duna Verde, Lido di Volano, Lido di Spina a hlavně v Bibione. Majitelé psů nedají na tento symbol dostupné, levné dovolené dopustit. Právě v Bibione je jedna z nejznámějších psích pláží Evropy s názvem Pluto. Má své vlastní internetové stránky v mnoha jazycích i svůj plážový řád, který stanoví, jak se psí návštěvníci mají a nemají chovat. Kupříkladu v něm stojí, že majitel psa, který se tam chce rekreovat, musí mít potvrzení o očkování, o čipování a k tomu náhubek pro případ, že by si nerozuměl s ostatními psími rekreanty.

Pro psy jsou tam lehátka, samozřejmě různě velké, protože se počítá s tím, že se na nich může rozvalit pudlík nebo třeba německý ovčák. Vybrat si může každý, podle své velikost a váhy. Jsou tam psí sprchy, misky s čerstvou vodou a hlavně hodně odpadkových košů, protože uklízení po psu patří k hlavním povinnostem návštěvníků. Za odměnu tam jsou organizovány i různé hry a akce pro psy, v podstatě jde o něco podobného jako jsou animační programy pro děti v hotelových rezortech.

Psí pláže se začínají objevovat i v Chorvatsku, například v letoviscích Umag, Poreč, Rovinj, Baška Voda či na ostrově Murter. Nejvíce pláží, kam si bez ostychu můžete vzít čtyřnohého miláčka, je na ostrově Krk a u městečka Rovinj. Přičemž se další pláže ještě otevírají, jedna byla zpřístupněna u města Rijeka, jak uvádí na svých stránkách Asociace cestovních kanceláří České republiky, kde se dá najít i přehled dalších míst v Chorvatsku, kde na pejsky myslí. Nebo stačí si na internetu zadat výraz Dovolená se psem nebo rovnou výraz Psí pláže a možná se leckdo bude divit, jak velká nabídka letos je. Vyberou si jak ti, kteří si mohou dovolit cestu na pláže ve Francii, tak ti, co dají přednost pobytu u některé krásné české přehrady.

Tak jestli to už nestihnete letos, můžete si výběr té nejlepší psí pláže zadat jako úkol pro další dovolenou. Ostatně, místo u nich je stejně třeba zamlouvat ideálně už v zimě, protože zájem je rok od roku větší.

domácí mazlíčci koupání pes
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.