To jsem já aneb Pozdrav
čtenářům i60 od moře!

To jsem já aneb Pozdrav
čtenářům i60 od moře!

25. 6. 2015

Dříve jsem si články na i60 jen četla, nyní jsem tady i zaregistrovaná. Pomohla mi s tím Vanda a dcera. Jmenuji se Jana, je mi 68 let a jsem zde na portálu skoro úplně nová.

Právě jsem na dovolené v Chorvatsku. Přes i60 jsem se dozvěděla o možnosti zde strávit pár hezkých dnů. A přání se mi splnilo. Jsem tady s dcerou a vnoučaty. Od nás z Českých Budějovic cesta trvá necelých 10 hodin, pak ještě trajektem 2 hodiny ze Splitu do Starého Gradu a jste po 10 km ve Vrbosce.

Ráda bych se vám nejprve představila. Ještě dříve chci napsat, že mám trochu podobný osud jako paní Eva Mužíková. Totiž po celém životě, prožitém v hájence na samotě, jsem se přestěhovala do kouzelného prostředí útulného bytečku ve Hluboké nad Vltavou v Jižních Čechách. Umíte si představit najednou tu osobní svobodu? Žádná práce! Žádné slepičky, králíci, žádné topení, žádné dojíždění pro nákupy, žádné zapadání příjezdové cesty sněhem… Cítím se jako rozmazlená princeznička.

Všechno u nosu. Mám čas jen pro sebe a vnoučata. Z balkonu mám výhled na rybník a zámeček. Začala jsem jezdit na kole, ze 115 kg jsem zhubla na 90 kg. Cítím se jako pták. Ta práce kolem hájovny mne již zmáhala. Přestala jsem pracovat v lese, pak jsem ovdověla a začalo mi tam být samotné smutno. Stávám se pomalu městským člověkem.

Každé období života chce své. A já jsem nad míru spokojená. Byla jsem ale i dříve, jen zase trochu jinak. Počítač jsem dostala od dcery k vánocům, a tak zatím píši jedním prstem a pomalu se všemu učím. Snad mne i přes moje nedostatky přijmete mezi sebe. Budu se pomalinku otrkávat a orientovat.

Těším se na vás všechny!

Můj příběh
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.