Ondřej Neff: sci-fi,
internet a noviny

Ondřej Neff: sci-fi,
internet a noviny

26. 6. 2015

Spisovatel Ondřej Neff, který 26. června slaví sedmdesátiny, patří k nejvýznamnějším domácím autorům sci-fi. Do povědomí veřejnosti se zapsal i jako novinář či propagátor digitální fotografie, je taktéž považován za jednoho z otců internetové tvorby. Jeho deník Neviditelný pes, založený v roce 1996, byl jednou z prvních pravidelně aktualizovaných stránek svého druhu. V roce 2002 Neff stál u zrodu Institutu digitální fotografie, provozuje portál Digineff.

Pražský rodák je synem spisovatele Vladimíra Neffa, autora slavné pentalogie Sňatky z rozumu. Absolvent pražské žurnalistiky působil dlouhá léta jako redaktor, mimo jiné v Čs. rozhlasu či deníku Mladá fronta Dnes. První díla věnoval mládeži, společně s otcem sepsal knihu vzpomínek Večery u krbu. Ve světě sci-fi se prosadil mimo jiné romány Jádro pudla, Měsíc mého života, Tma či trilogií Milénium. Loni mu pod názvem Pán vzduchu vyšel první díl trilogie Tajemství pěti světadílů.

Ondřej Neff je podruhé ženatý s herečkou Ljubou Krbovou, jeho první manželka zemřela v roce 2002. Jejich syn David je fotografem, dcera Irena byla před sedmi lety zavražděna svým manželem.

osobnosti
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.