Pivovarská pouť

Pivovarská pouť

29. 6. 2015

Dudák - Měšťanský pivovar Strakonice je posledním pivovarem v České republice, který je ve vlastnictví města. Zdejší tradice vaření piva je spojena s bohatou historií Pootaví a traduje se i do roku 1649, kdy byl pivovar postaven.

Pivo se zde vaří výhradně z českých surovin pocházejících z oblasti Moravy a Žatecka. Strakonické nepasterizované pivo je vysoce kvalitní s dobrou chutí a barvou. Bylo jedinečné v tom, že bylo do letošního dubna vařeno ženou – paní sládkovou Dagmar Vlkovou. Kvůli změnám na radnici a v představenstvu pivovaru už bohužel skončila.

Strakonický Dudák plně konkuruje i velkým pivovarům a připravuje zajímavé pivní speciality, jako je vícestupňové pivo nebo pivní šampus. Polotmavý ležák Klostermann, Otavský Zlatý světlý ležák, Dudák, Kvasnicová a Nefiltrovaná piva získala četná ocenění. V létě se vaří i míchané nápoje Zlaťák s příchutí grapefruitu a borůvkové pivo, které se prodává v Luzenském údolí na Březníku, v Národním parku Šumava. Pivo je syté fialové barvy s hustou bílou pěnou, voní silně borůvkami, a přitom si zachovává lahodně hořkou chuť piva. Také  pivo Šumavský fořt je novinkou.

Pivovarská pouť, o které píši, naplnila celou promenádu na Podskalí, byly zde četné stánky s pípou a občerstvením, všechny tři hospůdky otevřené, atrakce pro děti  a několik kapel pro poslech i tanec. Na Otavě se předváděla roztodivná plavidla. Veselí přerušoval jen rozmar počasí.

Posuďte sami:
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%