Do Řecka cestujte
s dostatkem peněz

Do Řecka cestujte
s dostatkem peněz

1. 7. 2015

Pokud míříte na dovolenou do Řecka, vybavte se dostatečnou finanční hotovostí. Důvodem je tamní slabá síť bankomatů, které jsou navíc - v době vyhrocené řecké krize - často mimo provoz. A platební karty řada obchodníků odmítá.

"Cestovní kanceláře upozorňují turisty, aby si s sebou brali dostatek peněz, neboť počet bankomatů na ostrovech je nízký a bankomaty nemusí vždy fungovat," uvedla Asociace cestovních kanceláří (AČCKA).

Až 80 procent českých turistů cestuje do Řecka do hotelu s all-inclusive programem, tudíž výdaje v místě pobytu jsou minimální. "Podle informací od delegátů na řeckých ostrovech fungují směnárny i kvůli velkému množství britských návštěvníků, proto si turisté mohou vzít s sebou hotovost i v jiných měnách než euro, například britské libry či dolary," řekla výkonná ředitelka AČCKA Kateřina Petříčková.

V Řecku jsou až do odvolání uzavřené banky, vybírat peníze z bankomatů mohou s limitem jen tamní důchodci. Zahraničních turistů se toto opatření netýká a mohou své karty údajně používat bez omezení.

Mezinárodní měnový fond (MMF) potvrdil, že Řecko neuhradilo v termínu splatnou dlužnou částku 1,51 miliardy eur, takže vypršel i prodloužený mezinárodní záchranný program pro tuto zcela zadluženou zemi. Řecký premiér Alexis Tsipras ale nakonec ustoupil mezinárodním věřitelům a slíbil jim písemně přijetí takřka všech jejich posledních podmínek pro další finanční pomoc.

Řecko je tradiční leteckou dovolenkovou destinací, kterou navštěvuje okolo 300 tisíc Čechů ročně.

dluhy peníze Řecko
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.