Volare cantare ve Volarech

Volare cantare ve Volarech

8. 7. 2015

Úvodem nelze než říct: Bylo to super!

Podívat se do konopných lázní v hotelu Bobík mě přivedl článek Lidmily N., která v nich byla. A tak jsem objednala týdenní relaxační pobyt - dopoledne procedury, po skončení toulky Šumavou, to je přece bezvadná kombinace.

Syn mi prohlédl auto, abych prý se předčasně nevrátila, a vyrazili jsme. Vzali jsme to známou trasou přes Kralovice, Plzeň, Horažďovice a už se nám otevírala půvabná jihočeská krajina. Ve Střelských Hošticích jsme se zastavili na oběd a odpočinout si a pak hurá přes Strakonice na Vimperk a do cílového městečka Volary. Ubytování i jídlo bylo perfektní, procedury též, jen do té tzv. vibrosauny jsem nedokázala vlézt, uzavřené, jen hlava koukala, ani za nic. Také jsme ochutnali konopné pivo, mají tam vlastní malý pivovar.

První den byl takový rozkoukávací, pozdní odpoledne - procházka Volarami, došli jsme mimo jiné na místní hřbitov. Velmi mnou otřásl tzv. Pochod smrti. Židovské ženy a dívky z pochodu smrti , který vyšel z německého Helmbrechtsu a došel v květnu 1945 do Volar, jsou zde pohřbeny - 95 žen - oběti pochodu smrti.

Druhý den jsme se vypravili do Prachatic, nádherné historické město, ještě jsme zvládli rozhlednu Libín, odkud byl  bezva  rozhled - počasí nám přálo.

Další den jsme se vypravili dio Stožce ke studené Vltavě, vypadala jako malý potok, přesto jsem tam vylovila krásný kámen, který zmizel v mém batůžku. Zajeli jsme do obce Strážný a vydali se na zříceninu Kunžvart. Závěr výšlapu byl strmý, zato výhled nám byl odměnou, přímo z balvanů, kde se nacházely rituální mísy, ze kterých se prý věštilo.

A ve čtvrtek jsme měli sraz s Hankou Rypáčkovou v Kubově Huti a společně se vydali zdolat Boubínskou rozhlednu. Zdolali, pobavili jsme se a strávili pěkné chvíle s Hankou - díky, děvče !

V pátek jsme opět putovali po okolí Volar, navštívili jsme menhiry, Křížovou cestu, nakoupili nějaké dárečky a unavená těla jsme smočili v městském  bazénu.

V sobotu bylo docela nevlídno, pršelo, tak jsme si zajeli do Horní Plané, do Černé v Pošumaví, pobyli u Lipna, všude nával, začínaly prázdniny a do kempů k Lipnu se lidé jen hrnuli.

V neděli jsme se vydali na zpáteční cestu domů, stavěli jsme se pro moji oblíbenou vodu Kloubovku, v Nepomuku jsme obhlédli kemp, stojí pořád na svém místě a čeká na nás v srpnu.

Tak nevím, přátelé, zda procedury pomohly, co jsme dopoledne vyrelaxovali, do večerních hodin jsme vypotřebovali na výšlapech. Prostě relax na těle i duchu na 100%.

-----------

Za vlnou kopce nová vlna, samý les, samý dlouhý a nekonečný les, tady je všechno stavěno do nekonečné délky, hory i vesnice i lesy i čas, čas dlouhý a šumící

Toto napsal o Šumavě Karel Čapek, když na podzim v roce 1925 zavítal mimo jiné i do Volar.

Závěrem nelze než říct: Bylo to super!

cestování naše tipy výlet
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.