Fortaleza: perla Brazílie
na pobřeží Atlantiku

Fortaleza: perla Brazílie
na pobřeží Atlantiku

14. 7. 2015

Za jednu z nejkrásnějších destinací, které jsem navštívila, považuji hlavní město brazilského státu Ceará - Fortalezu. Město se táhne 20 km podél pobřeží Atlantiku a 10 km do vnitrozemí. Je také nazýváno perlou Brazilie.

Zájezd byl 14tidenní, a tak jsem měla možnost poznat nejen krásné pláže, ale i pamětihodnosti města. Byla jsem ubytována kousek od města v Porto das Dunas v blízkosti největšího vodního parku v Brazilii. Přiznám se, že něco tak úžasného jsem pak již nikdy neviděla. Jen obří skluzavka mě uváděla v úžas, ale odvahu ji vyzkoušet jsem nenašla. Z hotelu do vodního parku jsem to měla 300 m po pláži.

Kraj kolem Fortalezy trochu připomíná Saharu. Velkým hitem je jízda malými červenými otevřenými autíčky (bugatkami). S nimi lze absolvovat terénní jízdu dunami. Připomíná to autokros a já jsem se modlila, aby už jízda skončila. Měla jsem pocit, že se jedná o jízdu smrti.

S ostatními účastníky zájezdu jsem jela do hor Guraminga. Po návštěvě místního kláštera jsme se prošli pralesem a v závěru cesty se vykoupali v jezírku s vodopády.  

Na památku jsem si přivezla písečné suvenýry. Barevný písek namačkají zvláštním způsobem do skleniček tak, že z něj udělají barevné obrázky. Mám na nich zapadající slunce a palmu.

Navštívila jsem také místní továrnu na výrobu národního nápoje cacasy, který se vyrábí z třtiny a původně sloužil jako nápoj otroků, když pracovali na plantážích. Je základem různých míchaných nápojů.

Protože stát Ceará zásobuje celou Brazilii výrobky z textilu, botami a dalšími doplňky, jsou tyto výrobky cenově velmi dostupné. Všude v obchodech jsem viděla jen plavky a letní obuv. Bylo zajímavé, že plavky byly jen malých velikostí a skoro všechny ženy či dívky byly poměrně korpulentní. Prostě žádné Twiggy. Komu ten sortiment prodávali, je mi dodnes záhadou.

Na krásnou Brazilii často vzpomínám, cesta letadlem trvala asi 10 hodin s jedním mezipřistáním na Gran Canarii, a tak douhou cestu již nechci podnikat.

Jako památku na úžasnou zem uvádím několik přiložených fotografií.

cestování dovolená naše tipy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.