Juka, ozdoba naší zahrady

Juka, ozdoba naší zahrady

15. 7. 2015

Léto je v plném proudu, dnes je pošmourno a já jsem se rozhodla, že o sobě dám zase trochu vědět. A tak jsem se rozhodla, že tentokrát vzdám hold největší okrase naší zahrady, a tou je Juka Filamentosa. Ne, že bych byla tak zběhlá v květeně a věděla její druhové jméno, prostě jsem si ji našla na internetu. Myslím, že nejsem daleko od pravdy, když si tipnu, že tuto krasavici má na zahradě téměř každý.

Druhým rokem se staráme známým o zahradu a možná i díky naší péči se nám letos juka postarala o překvapení. Ani jsem netušila, že může mít tolik květů. Máme na zahradě dvě tyto rostliny. Ta menší má tři květy a ta větší jich má patnáct. Měla jsem z toho ohromnou radost, a proto jsem se rozhodla se o to podělit a posílám ji za odměnu do světa.

Zde je trochu informací o této rostlině pro méně znalé, jako jsem já. Přečetla jsem si, že pochází z jižní části USA a Mexika V přírodě se pěstuje 30-40 druhů. Juka je mrazuvzdorná, proto ji lze vysadit i v chladnějších oblastech. U nás se nejčastěji vyskytuje právě Juka Filamentosa. Je v podstatě celoročně zelená, kvete v období červen-červenec, kdy je nejkrásnější. Není nijak náročná, jen má ráda slunečné stanoviště a drenážovanou půdu. Nemusí se hnojit a na zimu zakrývat, umí se o sebe postarat.

Doufám, že svým článkem vzbudím trochu zájem o tuto, pro nás vlastně už všední rostlinu. K létu patří lenošení, a proto jsem neodolala přidat k juce pár fotek našich miláčků, kteří mají zahradu taky moc rádi. Užívejme si každodenních radostí a mějme rádi i obyčejné věci.

hobby květiny zahrada
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%