Golf je krásná hra,
ale není tak snadná

Golf je krásná hra,
ale není tak snadná

28. 7. 2015

Mám moc ráda chvíle s mými vnoučaty, když se něčemu učí. Je krásné pozorovat, jak se velmi snaží a jak je to baví.

Začali s golfem, malí golfisté. Golf je krásná hra, ale není to snadná hra. Je to o trpělivosti a soustředění, a to se dá pomalu a postupně pěstovat u dětí již od malička. Malý chlapec bere do ruky golfovou hůl a cítí, jak provede pořádný švih. Je to paráda. Vysvětlujeme dětem, že golf je jediná míčová hra, při níž závisí hra s míčem na jediné věci - jak člověk ovládne hůl, která zasáhne míč.

Na rozdíl třeba od tenisu, při kterém musí hráč reagovat na pohybující se objekt zasažený soupeřem, má již malý golfista čas na to, aby se rozhodl. Jak poslat míč k jamce. Proto golf uspokojuje tolik lidí. Neustále pátrat a vylepšovat dokonalý švih. Byla jsem velmi překvapená, jak malá dítka toto zvládají lépěji než dospělí a jak moc jsou snaživá. Na odpališti se procvičují švihy a na odpališti si malí golfisté zkouší, jak jsou připraveni.

Je to zábava pro celé rodiny, protože u toho se zabaví všichni a je to velmi příjemná relaxace od všeho. Při golfu musíme myslet na golf, při golfu se musíme sousttředit, při golfu jsme trpěliví a pak je to prima hra a především se hraje fair play. Dobrými golfisty se stanou ti, kteří pořád cvičí a usilují o to, aby byli lepší a lepší.

Je milé vidět malého chlapce, který pochopí uchopení hole, postoj a držení těla. Dívenky to chvíli rozmýšlejí, jak budou vypadat. Opravdový úspěšný golfový švih záleží na úchopu, přistoupení k míčku, postoji, zamíření míčku. Samozřejmě se také přizpůsobit poloze míčku.

Věřte nebo ne, je to zábava úžasná a hra krásná. Navíc se stále pohybujete na greenu, kolem vás většinou hezká příroda, protáhnete své tělo a je vám fajn. Z některých se stanou golfisti, kteří neustále vylepšují svou hru, ale hrají to pro zábavu. Jiní mají tajný sen, stát se třeba takovým Tigerem Woodsem. Talentovaní to mají jednodušší, ale kdo se chce naučit, ten se naučí.

Chtěla jsem jen přiblížit velmi stručně hezkou hru golf. Kdo si je svou hrou jistý ve vlastním nitru, má půl bitvy vyhráno.

golf sport
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%