V Brně začíná druhý ročník
gastronomických slavností

V Brně začíná druhý ročník
gastronomických slavností

8. 7. 2012

V Brně začne druhý ročník gastronomických slavností Jídlo z blízka. Akce nabídne lidem lahůdky z regionálních surovin. Její součástí budou i kurzy vaření a degustace. Do akce, která potrvá do 29. července, se letos zapojilo třináct brněnských restaurací.

Vybrané podniky budou tři týdny nabízet tříchodová menu připravená výhradně z místních ingrediencí od regionálních producentů. „V nabídce restaurací najdete čerstvé pstruhy z Moravského krasu, šťavnaté králičí, jehněčí, vepřové i hovězí maso z ekofarem na Valašsku a Vysočině a těšit se můžete i na využití čerstvých bylinek, sezonní zeleninu, borůvky, maliny i sluncem provoněné třešně či meruňky ze Znojemska,“ uvedla Lucie Frgalová ze Slow Food Brno, které slavnosti organizuje.

Odkud vybrané jídlo pochází, se návštěvníci mohou dozvědět v doprovodném programu. Letošního ročníku gastronomických slavností Jídlo z blízka se účastní brněnské podniky Bistro Franz, Borgo Agnese, Boulevard, Green, Jednička, Kavárna Era, La Bouchée, Leporelo+, Noem Arch, Ristorante Piazza, Starobrněnská pivnice na Divadelní, Šelepka a U Kastelána.

Druhý ročník slavností pořádá Slow Food Brno. „Věříme, že být světovými znamená jíst místní potraviny. Umět si je vychutnat. Pozvat ke stolu rodinu a přátele. A nikam od něj nespěchat,“ dodala Frgalová.

gastronomie jídlo
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.