Splňte dětské přání

Splňte dětské přání

2. 8. 2015

Maminkóóó, kup mi koníčkááá, zní refrén jedné odrhovačky. Ale i dnes, v době PC, tabletů a mobilů, zůstává toto přání v mnohé dětské dušičce.       

A co s tím?  Do bytu v paneláku se kůň nevejde, parcely v nových satelitech stačí na pár kroků, venkov okupují zbohatlíci, místo péče o koně sotva umyjí auto. A přeci se dítě může na koni vozit, tím nemyslím ty pouťové poníky, chodící do zblbnutí dokola.

Vezměte děti/vnoučata na soukromou rodinnou farmu. Mají mnoho různých hospodářských zvířat, chovají koně a umožňují jízdu na nich. Je to plemeno Hafling, nižší, děti se jich nebojí. Dítě je vybaveno helmou a potřebnými chrániči, doprovází ho zkušený pracovník farmy.

Obě moje vnoučata, tehdy předškoláci, stále vzpomínají. Ráno jsme pomáhali například i při krmení, přes den jsme chodili pást kůzlata, housata. Vnučka Lenka jezdila na kobylce Lence, takže to byla dvojnásobná radost. Přinesli jsme lesní ovoce, dostali domácí smetanu a o mňamku bylo postaráno. Domácí kuře, vejce, máslo, mléko a další. Majitel měl i svůj rybník, ale já odmítala na mrtvou rybu sáhnout. Našel řešení: přinesl porce kapra, obalení, osmažení jsem zvládla a byla další mňamka. Ten pobyt neměl chybu!

A kde že jsme to byli? Na farmě Hedecko u obce Čistá okres Rakovník. V blízkosti je rekreační středisko, koupání v přírodním rybníku a obec Břežany, známá výrobou břežanské keramiky. Dcera nás vezla autem, cestou jsme ještě navštívili Železniční muzeum/skanzen Lužná u Rakovníka.

Tady je kontakt: www.farma-hedecko.cz    

Tak ať se tam dětem také líbí!

cestování naše tipy výlet
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.