Second hand není sprosté slovo

Second hand není sprosté slovo

11. 8. 2015

Dobře vypadat, znamená líbit se. Že v našem věku není komu? Kdepak! Vládne tady kult mládí a ženy nad 40 jako by neexistovaly. A co teprve my, seniorky?

Žádný problém, dámy! Upravujeme se především pro sebe, pro pochvalu kamarádky či k nelibosti sousedky. A co naše vnoučátka? Hlavně holčičky ocení voňavého dědečka a šmrncovní babičku. Nepřehlédnou naše nové šaty, účes a chválou nešetří. Není toto dost pádný důvod zamyslet se nad sebou? 

Jako ostatně vše, i šaty je potřeba občas obměnit, doplnit a hlavně omladit. To platí i o našem myšlení a smýšlení. 

My, dámy ve věku, se často dopouštíme chyb právě ve stylu oblékání. Chceme zůstat "diblicí", nebo lacinou "tuctovkou"? Anebo zbytečně ubíjíme svojí zralou krásu a šarm v usedlém a někdy až příliš "babském" oblečení. Tolik zajímavých žen zaniká nebo se zesměšní ve špatně zvoleném oblečení. Často nosíme staré a dávno nepadnoucí věci jen kvůli tomu, že naše generace je zvyklá šetřit. A utrácení za oblečení považujeme za hřích.

Samozřejmě, že v důchodu musíme víc počítat. Zralý věk je ale jistá fáze života, která si ale alespoň pomyslnou kvalitu zaslouží. Ve všech směrech. Sebeúctu můžeme projevit i tím, že o sebe pečujeme. 

"Šaty dělají člověka" není jen staré rčení. Je to možná klišé, ale všichni víme, že funguje. Jak tedy dobře vypadat, jak se dobře oblékat a přitom mnoho neutrácet?

Jedním z řešení je navštívit dobrý second hand. Vejděte, neodsuzujte předem. Vkusný interiér vás vtáhne a nažehlené oblečení na ramínkách podle barev a stylů vás určitě zaujme. A první dojem je i tady důležitý. Šátky, šály, kabelky, bižuterie... to vše můžete v sekáčku najít. A když je za pultem přijemná dáma ochotná poradit, tak tomu říkám "dobrá volba". Určitě neodcházejte a rozhlédněte se!

Ceny v obchodech z druhé ruky jsou velmi přijatelné. Záleží na kvalitě, zánovnosti, případně značce. V sekáčku nemusíte sehnat to, co právě potřebujete. Ale jestliže vás něco osloví, tak do toho jděte. "Vychytané" kousky tam dlouho nevydrží. Doma pak budete litovat. Stejnou věc už sotva potkáte. Už i proto, že některé obchůdky nabízí modely z přehlídek nebo originály. 

Výhodou zboží je, že hned vidíte, co s materiálem udělalo vyprání. U vlny je to velký bonus. Kvalitní vlněné zboží seženete už téměř jenom v second handu nebo v lepších značkách. Cena je ale nesrovnatelná. Též nabídka stylů je neporovnatelně větší než v běžných obchodech. Tady je nejlepším rádcem dobrý vkus. 

Nesnažte se celý outfit vytvořit z věcí ze sekáče. Většinou se to pozná. Sladit jednotlivé kusy oblečení představuje pohrát si. Nejlepší je kombinovat. Například s kousky z vaší oblíbené značky. To, co ušetříte na oblečení, investujte do kvalitních bot a kabelky. Ty celek vyváží a budete vypadat jako z módního domu.

Dobré sekáčky často kopírují atmosféru butiků, takže se tam budete i příjemně cítit. Second hand je určitě motivací, jak "sáhnout" do svého šatníku častěji a bez výčitek svědomí.

Dámy, které jste to ještě nezkusily, nechte se inspirovat!

móda second hand
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%