Můj tip na výlet: Račí údolí,
Rychleby a Javorník

Můj tip na výlet: Račí údolí,
Rychleby a Javorník

17. 8. 2015

Když jsem nedávno přečetla článek Eleny Valeriánové Zázrak zvaný Tančírna, vzpomněla jsem si na výlet, který jsme uskutečnili 1. července v roce 2013. Vydali jsme se na něj autobusem z Jeseníku směrem na Javorník a vystoupili na zastávce Račí údolí.

Ráno bylo studené samo o sobě, ale v údolí Račího potoka ještě mnohem chladnější. Přesto nás uchvátilo svou podmanivou krásou. A tak jsme šli a sem tam mobilem i něco z toho, co se dalo zachytit, vyfotili. Přestože jsme se brzy ocitli u cedule Konec světa, byli jsme teprve na začátku objevné cesty. Těšili jsme se na všechno, co bylo teprve před námi, proto jsme nevyužili pěkně upraveného místa k odpočinku, ale pokračovali jsme k proslavené Tančírně, na jejíž záchraně se už začalo pracovat. Račí potok nám pěkně zurčel do kroku a nad hlavou proletěl nějaký velký pták. Zjistili jsme, že je to volavka. Chtěli jsme ji vyfotografovat, ale nedala nám příležitost. Sledovali jsme její let a přestali sledovat cestu. Málem jsme minuli odbočku ke zřícenině hradu Rychleby. Celou cestu jsme svižně kráčeli ve stínu letitých stromů, aby nám nebylo zima, ale teď jsme stoupali do svahu a začali se potit. Korunami stromů svítilo sluníčko víc a víc a také tak hřálo. U zbytků Reichensteina, jak se hradu také říkalo, už byl teplý letní den.

Dál jsme pokračovali asi kilometr k Čertovým kazatelnám, které se nám nepovedlo uveřejnitelně vyfotit. Protože výhled z nich byl velmi působivý, našla jsem fotky na netu a přiložila je ke své galerii. Pak už jsme hlavně jen klesali, sem tam potkali jiné turisty a nakonec narazili na kostelík sv. Antonína. Odtud jsme pokračovali mezi poli a loukami k javornickému zámku, který už jsme navštívili dříve, proto jsme si jen vyfotili zámek a podhradí a tím jsme skončili, vybil se nám mobil.

Po chladném ránu následoval docela teplý den, proto jsme byli rádi, když jsme konečně usedli do autobusu a zamířili zpět k Jeseníku, kde jsme přesedli na autobus do Zlatých Hor.

Přestože fotografie z mobilu nejsou nic moc, věřím, že oceníte jejich vypovídací hodnotu. Pro nás vždy budou vzpomínkou na krásně strávený den v místech, která okouzlí každého, kdo souzní s přírodou.

 

Můj tip na dovolenou či výlet - velká letní soutěž o pobyt v Česku. Napište do rubriky Moje cestování, kde jste byli, co se vám na dovolené či výletě líbilo, jak jste byli spokojeni se službami – ubytováním, stravováním, průvodci, delegáty cestovních kanceláří. Popište, co bylo na navštíveném místě nejzajímavější, co stojí za to vidět, ale i to, co se vám nelíbilo a co byste nedoporučovali. Článek nadepište Můj tip na dovolenou. Všechny příspěvky budou 30. září slosovány a vítěz vyhraje třídenní pobyt v některém z českých penzionů. Více informací zde.
cestování naše tipy výlet
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%