Můj tip na výlet: Račí údolí,
Rychleby a Javorník

Můj tip na výlet: Račí údolí,
Rychleby a Javorník

17. 8. 2015

Když jsem nedávno přečetla článek Eleny Valeriánové Zázrak zvaný Tančírna, vzpomněla jsem si na výlet, který jsme uskutečnili 1. července v roce 2013. Vydali jsme se na něj autobusem z Jeseníku směrem na Javorník a vystoupili na zastávce Račí údolí.

Ráno bylo studené samo o sobě, ale v údolí Račího potoka ještě mnohem chladnější. Přesto nás uchvátilo svou podmanivou krásou. A tak jsme šli a sem tam mobilem i něco z toho, co se dalo zachytit, vyfotili. Přestože jsme se brzy ocitli u cedule Konec světa, byli jsme teprve na začátku objevné cesty. Těšili jsme se na všechno, co bylo teprve před námi, proto jsme nevyužili pěkně upraveného místa k odpočinku, ale pokračovali jsme k proslavené Tančírně, na jejíž záchraně se už začalo pracovat. Račí potok nám pěkně zurčel do kroku a nad hlavou proletěl nějaký velký pták. Zjistili jsme, že je to volavka. Chtěli jsme ji vyfotografovat, ale nedala nám příležitost. Sledovali jsme její let a přestali sledovat cestu. Málem jsme minuli odbočku ke zřícenině hradu Rychleby. Celou cestu jsme svižně kráčeli ve stínu letitých stromů, aby nám nebylo zima, ale teď jsme stoupali do svahu a začali se potit. Korunami stromů svítilo sluníčko víc a víc a také tak hřálo. U zbytků Reichensteina, jak se hradu také říkalo, už byl teplý letní den.

Dál jsme pokračovali asi kilometr k Čertovým kazatelnám, které se nám nepovedlo uveřejnitelně vyfotit. Protože výhled z nich byl velmi působivý, našla jsem fotky na netu a přiložila je ke své galerii. Pak už jsme hlavně jen klesali, sem tam potkali jiné turisty a nakonec narazili na kostelík sv. Antonína. Odtud jsme pokračovali mezi poli a loukami k javornickému zámku, který už jsme navštívili dříve, proto jsme si jen vyfotili zámek a podhradí a tím jsme skončili, vybil se nám mobil.

Po chladném ránu následoval docela teplý den, proto jsme byli rádi, když jsme konečně usedli do autobusu a zamířili zpět k Jeseníku, kde jsme přesedli na autobus do Zlatých Hor.

Přestože fotografie z mobilu nejsou nic moc, věřím, že oceníte jejich vypovídací hodnotu. Pro nás vždy budou vzpomínkou na krásně strávený den v místech, která okouzlí každého, kdo souzní s přírodou.

 

Můj tip na dovolenou či výlet - velká letní soutěž o pobyt v Česku. Napište do rubriky Moje cestování, kde jste byli, co se vám na dovolené či výletě líbilo, jak jste byli spokojeni se službami – ubytováním, stravováním, průvodci, delegáty cestovních kanceláří. Popište, co bylo na navštíveném místě nejzajímavější, co stojí za to vidět, ale i to, co se vám nelíbilo a co byste nedoporučovali. Článek nadepište Můj tip na dovolenou. Všechny příspěvky budou 30. září slosovány a vítěz vyhraje třídenní pobyt v některém z českých penzionů. Více informací zde.
cestování naše tipy výlet
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.