Turci holí vousy, nechtějí
se podobat teroristům

Turci holí vousy, nechtějí
se podobat teroristům

15. 8. 2015

Muži ze západoturecké provincie Manisa se bojí, aby nebyli považováni za členy radikální skupiny Islámský stát (IS), a začali proto vyhledávat holiče. Listu Hürriyet to řekl Ali Batu, který stojí v čele místního svazu holičů a kadeřníků. Pánové, co si donedávna bez vousů nedokázali život vůbec představit, nechtějí, aby byli ztotožňováni s IS nebo považováni za jejich stoupence. 

„Mám nyní vynikající byznys. Nechat si narůst plnovous tady bylo módou, měli jej všichni. Holiči kvůli tomu měli méně zákazníků. Teď však lidé dospěli k tomu, že nechtějí vypadat jako pachatelé krutostí, jaké dělají členové teroristické organizace Islámský stát,“ řekl vyhlášený holič Batu. 

Ankara oznámila deportaci 700 cizinců, kteří se chtěli dostat do Sýrie a připojit se tam k IS. Celkem bylo v zemi kvůli napojení na tuto organizaci zadrženo zhruba 1800 lidí. Turci se rozhodně postavili proti IS, když podnikli několik náletů na pozice teroristů.

Podle Batua bylo v Manise zatčeno 19 členů IS. „Všichni měli dlouhé vousy, tak se lidé rozhodli, že se oholí, aby na sebe nepoutali pozornost. Jinými slovy, Islámský stát uškodil módě plnovousů, ale pomohl našemu řemeslu,“ uvedl Batu. 

Jeden ze zákazníků v holičství prohlásil, že se rozhodl změnit vizáž, když viděl lidi z IS. „Byli ve všech zprávách. Nechával jsem si dlouho růst vousy, ale teď je oholím, nehodlám vypadat jako člen IS,“ citoval ho turecký list. 

terorismus Turecko
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.