Čejkovické bylinkové slavnosti 
proběhnou první zářijovou neděli

Čejkovické bylinkové slavnosti
proběhnou první zářijovou neděli

16. 8. 2015

Již tradičně první zářijovou neděli 6. září zahájí společnost Sonnentor své šesté „Čejkovické bylinkové slavnosti“. V moderním areálu nad historickými Templářskými sklepy budou mít návštěvníci možnost nahlédnout do tajů výroby nálevového čajového sáčku od výkupu bylinek přes jejich zpracování až po samotné balení a strávit pohodový den plný sluníčka a vůní.

Šestý ročník se ponese v duchu slavnostního otevření originálního čajového salonu s kavárnou Čas na čaj a nově zbudované Vyhlídky na výsluní.

Všudypřítomná dobrá nálada, příjemné prostředí, milí lidé, báječné bioprodukty a zajímavý program pro děti i dospělé, přilákaly na Čejkovické bylinkové slavnosti minulý rok více než 8000 návštěvníků. Součástí letošního bohatého programu bude rozšířená prohlídka zpracovatelských a výrobních prostor, mini biojarmark, odborné přednášky, diskuze s pěstiteli a ochutnávky. Návštěvníci se mohou osobně setkat a popovídat si se zakladatelem Sonnentoru Johannesem Gutmannem o jeho začátcích, návratu ke kořenům, spolupráci s bio pěstiteli, farmáři a o férových a přímých projektech firmy po celém světě.

Zvláště pro děti, ale i pro dospělé, bude připraveno divadelní představení Víti Marčíka, dále vystoupení dětského folklorního souboru Čejkovjan a spousta dalších zajímavých naučných aktivit i tradičních řemesel. Ti, kteří si budou chtít vychutnat opravdu vytříbené čajové speciality, vynikající dezerty, domácí zmrzlinu nebo jedinečnou kávu s láskou připravenou od našich baristů, mohou zavítat do útulného prostřední nového čajového salonu s kavárnou – Čas na čaj. Návštěvníky, kteří se budou chtít pokochat krásným výhledem do okolí, čeká v areálu Sonnentoru nově zbudovaná Vyhlídka na výsluní.

Všudypřítomná vůně máty, meduňky, citronové trávy nebo kardamomu společně s tradiční Varmužovou cimbálovou muzikou dokreslí pohodovou přátelskou nedělní atmosféru. Občerstvení bude zajištěno společností Rebio - provozovatelem vegetariánských biorestaurací v Brně. O zdravém vaření popovídá šéfkuchař Rebia Vlastík Kelbl. Vstupné na slavnosti v podobě tombolového lístku, stejně tak, jako prohlídka přilehlých Templářských sklepů a místního kostela bude pro všechny tradičně zdarma.

bylinky festival naše tipy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%