Ženská móda roku 2016?
Konečně volné proporce!

Ženská móda roku 2016?
Konečně volné proporce!

24. 8. 2015

No konečně. Ženskou módu čeká v příštím roce změna proporcí. Kalhoty, vesty či kabáty budou objemnější a volnější, prosazovat se budou asymetrické vzory. Vrátí se kalhoty do zvonu či džínové oblečení.

V pánském oblečení se výrazně prosadí retro styl, návrháři pro muže a ženy budou vytvářet také kolekce, které se inspirují divokým západem, kovboji a přírodou.

„Dominantní barvou bude hnědá a odstíny kůže. Zůstává černá a bílá a jejich kombinace. Na oblečení budou velké barevné plochy a grafické vzory,“ uvedla nizozemská odbornice Ellen Haeserová, která má s tvorbou trendů více než třicetileté zkušenosti. Budou se nosit průsvitné sukně či šaty a pod nimi další oblečení. Vzhled bude často sportovní, ač nepůjde o sportovní oblečení. 

Jedním z témat pro příští rok je takzvaný world craft, což lze volně přeložit jako móda inspirovaná etnickými motivy z různých částí světa. „Jde o velmi barevné materiály, budí zdání rukodělné výroby. Jsou to motivy z Afriky či Ameriky. Jedná se o velmi volný až bohémský styl, součástí je například pončo a šátky,“ popsala Haeserová. 

S přírodou souvisí i styl 'spicy nature', který se inspiruje divokým západem a kovboji. „Do módy přijdou široké blůzy, krajka, velmi dlouhé sukně a šaty, halenky a džíny,“ řekla Haeserová. Inspirace kovboji zasáhne i pánskou módu. Ve velkém se vrátí také džínovina, oblečení bude budit zdání různého stupně sepranosti a opotřebovanosti, vrátí se inspirace námořnickým oblečením a rovněž kalhoty do zvonu. 

Pánská móda pro mladé se bude inspirovat retro stylem, vrátí se například polokošile z 50. let. Do pánské módy pronikne i sportovní styl, například baseballové motivy či kriketové svetry.

Jak známo, ne každý módní styl se hodí pro každého. Vždy záleží na jednotlivci, zda se chce módně oblékat, aby si vybral nejen to, co se mu líbí, ale co je pro něj vhodné. 

móda Modelky
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.