Moje tipy na výlety:
Šluknovský výběžek

Moje tipy na výlety:
Šluknovský výběžek

25. 8. 2015

Vážení, také já přicházím se svými tipy na výlety.  Že je v Českém Švýcarsku Pravčická brána, ví skoro každý.  Ale ve Šluknovském výběžku je i plno jiných krásných míst. 

Na začátek pro zahřátí bych dal procházku Kyjovským údolím. Pokud vás nepřejede šílený cyklista, je to nádherná relaxace vhodná i pro vozíčkáře. Klid, šumění stromů, zurčení Kyjovského potoka, zpěv ptáků a vůně lesa jsou balzámem na nervy. Nádherná příroda. 

Dalším výletem byl výstup na Vlčí horu, která se nachází nedaleko Krásné Lípy. Cesta vede lesem a lze jít dvěma cestami. Kratší a strmou nebo delší, ale pohodlnější, kterou jsme použili pro výstup na vrchol my. Cestou jsme se zastavili u Veroničiny studánky, z občerstvení ale nic nebylo, protože bylo velké sucho, voda téměř ani nekapala. Na vrcholu stojí na čedičovém podkladě rozhledna v nadmořské výšce 600 m, ze které je nádherný rozhled do širokého okolí. Pro sestup jsme použili druhou, kratší cestu.

Třetím tipem na výlet je zřícenina hradu Tolštejn. Nachází se nedaleko Jiřetína pod Jedlovou. Ze samotného hradu zůstalo pár zdí a vynikající vyhlídka z vrcholu. V objektu se nachází hospoda, která vám poskytne potřebné občerstvení a kde si i zakoupíte žetony do turniketu, kterým se dostanete na schody, vedoucí až na vrchol kopce, z něhož je dechberoucí vyhlídka do Polska, do Německa, na Jizerské a Lužické hory. Odsud vidíte jak je ta naše země opravdu krásná, nejsou vidět zdevastované objekty bývalých továren a drobných provozoven, které zanikly. 

 

Můj tip na dovolenou či výlet - velká letní soutěž o pobyt v Česku. Napište do rubriky Moje cestování, kde jste byli, co se vám na dovolené či výletě líbilo, jak jste byli spokojeni se službami – ubytováním, stravováním, průvodci, delegáty cestovních kanceláří. Popište, co bylo na navštíveném místě nejzajímavější, co stojí za to vidět, ale i to, co se vám nelíbilo a co byste nedoporučovali. Článek nadepište Můj tip na dovolenou. Všechny příspěvky budou 30. září slosovány a vítěz vyhraje třídenní pobyt v některém z českých penzionů. Více informací zde.
cestování naše tipy výlet
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.