V pondělí začíná US Open,
poslední grandslam sezóny

V pondělí začíná US Open,
poslední grandslam sezóny

29. 8. 2015

Tenisoví fanoušci už se těší - v pondělí 31. srpna začínají první kola letošního posledního grandslamu - US OPEN ve Flushing Meadows. Účastní se jej celá tenisová špička a my doufáme, že budou hodně vidět i čeští tenisté.

Poprvé v novodobé historii bude mít český ženský tenis na turnaji tři hráčky s umístěním do osmého místa světového žebříčku WTA! Petra Kvitová bude nasazena jako tenisová pětka, Lucie Šafářová jako šestka a Karolína Plíšková osmička.

O sedmý titul ve své kariéře bude na amerických betonech bojovat Serena Williamsová. Získala tituly v roce 2012, 2013, 2014, předtím v roce 1999, 2002, 2008. Vyhrála vloni i předloni, v roce 2011 ji ve finále porazila Australanka Samantha Stosurová, která tehdy získala svůj první titul z grandslamu US Open.

Martina Návratilová se může pyšnit čtyřmi tituly US Open z let 1983, 1984, 1986 a 1987.  V roce 1985 ji zdolala ve finále US Open další česká tenistka Hana Mandlíková, která tehdy vyhrála poprvé. Podaří se Petře Kvitové zopakovat svůj úspěch z Wimbledonu z roku 2011 či roku 2014 nebo se konečně podaří zabojovat dvěma nadějným českým tenistkám Lucii Šafářové nebo Karolíně Plíškové? Budeme fandit a držet palce všem našim děvčatům!

Jak dopadne souboj tenisových velikánů ? Roger Federer opět předvedl, že patří ke špičce, když vyhrál minulý týden v Cincinnati turnaj Masters 1000 a získal svůj 24.titul. Je ve vynikající formě. Novak Djokovič vyhrál US Open v roce 2011 ve finále opět s Rafaelem Nadalem.  V roce 2012 vyhrál Andy Murray opět ve finále s Novakem Djokovičem. V roce 2013 vyhrál Rafael Nadal ve finále opět s Novakem Djokovičem a vloni finále vyhrál Marin Čilič, když porazil Kei Nishikoriho. Avšak Roger Federer je držitelem pěti titulů z let 2004-2008. Bude nelehké tipovat vítěze US Open. Tomáš Berdych nasazený jako tenisová šestka, dále v 1. kole uvidíme Lukáše Rosola i veterána Radka Štěpánka, stejně jako mladého Jiřího Veselého.

Ve Flushing Meadows to budou dramatické duely. Těšíme se nejen na krásné tenisové zážitky, ale i na tenisovou tipovačku!

sport tenis
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.