Na festivalu Vltava žije!
se mohou lidé zasnít

Na festivalu Vltava žije!
se mohou lidé zasnít

1. 9. 2015

Laserová show, vzdušná akrobacie, projekce do vodní stěny, 3D videomapping a řadu dalších prvků bude letos spojovat unikátní multimediální show Vltava žije! Její čtvrtý ročník se uskuteční v pátek 4. září na náplavce u Dlouhého mostu v Českých Budějovicích. Nese podtitulek Dreaming (Snění) a je připraven k 750. výročí vzniku města.

"Do celé show jsme zakomponovali ještě více prvků a pozvali jsme daleko více umělců, chtěli jsme scénář obohatit o živé prvky, abychom se posunuli dál od čistě audiovizuálních věcí k těm, řekněme, personifikovaným a akrobatickým," uvedl režisér představení Rudolf Střítecký. Inscenace nemá jazykovou ani věkovou bariéru, není vyhraněna žánrově.

Show, která bude trvat zhruba hodinu, se dělí na čtyři fáze. Diváci si budou moci zavzpomínat, zasnít se v různých podobách a fázích. "Diváka i vystrašíme, pak ho romanticky pohladíme, posuneme do futuristické představy," nastínil režisér. "Obsahem je nejkompaktnější a nejnabitější, co jsme zatím uvedli," dodal. Výpravná scéna bude zatím největší, co na vltavské náplavce stála. Diváci se podle organizátorů mohou těšit i na mimořádně kvalitní zvuk.

Festival na vodě, který každoročně navštěvuje kolem 20 000 lidí, začíná v 15:00 programem pro děti z dětských domovů, pak zahraje kapela He Band, od 18:00 Pavel Šporcl a ve 20:00 zazpívá rodačka Marta Kubišová. Snění začíná v 21:00. Díky dotacím a sponzorům se vstupné neplatí. Festival Vltava žije! získal tuzemské i mezinárodní ocenění.

festival naše tipy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...