Pozor: na cestě do Chorvatska
zuří poblíž dálnice A1 požáry

Pozor: na cestě do Chorvatska
zuří poblíž dálnice A1 požáry

11. 7. 2012

Chorvatští hasiči bojují s požáry na jaderském pobřeží. Zasažená je oblast v okolí vytížené dálnice A1, kudy na dovolenou k moři jezdí také tisíce Čechů.

Oheň zuří již od úterního večera v oblasti mezi městy Vukšič a Budak (asi 100 kilometrů severozápadně od Splitu) v blízkosti dálnice A1. Požár zachvátil keře a nízké dubové lesy. Hasiči v boji s plameny využívají i dvou letadel AirTractor. Dálnice je zatím průjezdná.

Další požáry byly nahlášeny ve Smilčiči (25 kilometrů severovýchodně od oblíbeného letoviska Zadar) a oheň sužuje rovněž obce Ostrovice a Lišane Ostrovičke, které se nacházejí asi šest kilometrů od dálnice A1 směrem od pobřeží. Hasiči stále nemají požár v této oblasti pod kontrolou.

Bezpečná je již oblast města Kistanje (asi 110 kilometrů severozápadně od Splitu), kde hasiči s pomocí letadel a pěti hasicích vozů požár v úterý večer zneškodnili. Během noci zuřil požár i ve Splitu. Sedm desítek hasičů s 19 vozy bojovali s plameny, které spálily bezmála pět hektarů trávy a nízkého porostu.

Požáry trápily Chorvatsko i loni touto dobou, kdy plameny zachvátily ostrov Brač. Shořelo více než 4000 hektarů borového lesa, olivovníků a dalších zemědělských plodin.

Chorvatsko požár
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.