Soutěž Vtipnější vyhrává: 
Byla to kachna, či Husák?

Soutěž Vtipnější vyhrává:
Byla to kachna, či Husák?

17. 9. 2015

Kdysi jsem absolvovala půlroční stáž pro němčináře v NDR. Jedna kolegyně mi vyprávěla, že její "tatí" chová na rybníčku kačeny. Protože jsem se svěřila, že kachnu jsme doma měli sotva několikrát za život a je to pro nás vzácnost, slíbila, že až se po návratu domů někde setkáme, určitě mi jednu doveze.

Setkaly jsme se a domů do Týna jsem vezla zabalenou kachnu. Té se ujala sestra, která byla narozdíl ode mne odjakživa dobrá kuchařka. Tehdy ještě nebyly mikrovlnky a kachna se v předobědovém čase začala péct v troubě. K ní byly samozřejmě naplánovány knedlíky a červené zelí.

Kachna se pekla zhruba tak dlouho, jak uváděla kuchařka. Po vyndání do ní nešlo ani píchnout vidličkou, natož ji ukrojit a dokonce žvýkat. Tak znovu do trouby a pečení pokračovalo. Hodiny ubíhaly a my hlady šilhaly. Kachna nepovolila. To se opakovalo ještě dvakrát. Ani sousto. To už se sestra namíchla a prohlásila (v době temné totality):

"To nebyla kachna, to snad byl starej Husák!" Rozchechtaly jsme se a pak snědly knedlíky se zelím.

Zcela upraženou kachnu jsme po několika hodinách už chuťově sotva rozeznaly. Ocenila ji pouze naše fenka Lesana, která ve své žravosti by nejspíš zhltla i toho Husáka.

 

Vtipnější vyhrává - literární soutěž magazínu i60.cz. Úkolem soutěžících je napsat příspěvek (příběh, povídku, glosu), jehož téma vychází ze zveřejněných fotografií. Pravidla soutěže a fotografie najdete zde.
Můj příběh Vtipnější vyhrává
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%