Velký festival světla
v Praze právě začíná

Velký festival světla
v Praze právě začíná

15. 9. 2015

Nafukovací kupoli o velikosti pětipatrového domu na Klárově nebo videomapping na letohrádku Kinských nabízí v Praze od 15. do 18. října festival světla Signal. Program obsahuje 20 různých instalací na Střeleckém ostrově, v parku Kampa, Petřínské rozhledně, na Šítkovské věži a dalších místech. Loni Signal v Praze navštívilo 463 tisíc lidí, meziročně téměř dvakrát více.

„Doufáme, že loňská návštěva bude překonána, očekáváme půl milionu lidí. Festival jsme zatím nezpoplatnili s výjimkou audiovizuální show na Klárově,“ řekl ředitel festivalu Martin Pošta. 

Signal, jenž byl renomovaným britským deníkem The Guardian zařazen mezi deset nejlepších festivalů světla v Evropě, se bude prezentovat 16 světelnými instalacemi, třemi videomappingy a jednou sférickou projekcí na Klárově. Půjde o nafukovací kupoli o velikosti pětipatrového domu. „Jedná se o jakési mobilní planetárium pro tři stovky lidí,“ uvedl programový ředitel festivalu Pavel Sedlák. 

Další akcí bude například sedmdesátimetrová instalace, která se bude vznášet nad hlavami diváků. Jde o dílo Janet Echelmanové, americké umělkyně proslavené pestrobarevnými sítěmi reagujícími na okolní prostředí, vítr, vodu i slunce. 

Organizátoři v centru města pro návštěvníky zvolili jednosměrnou festivalovou trasu. „Je to samozřejmě otázka volby každého, jde o doporučený postup, který zlepší průchodnost ulic,“ doplnil Pošta. V centru města se bude nacházet množství občerstvovacích stánků, kde si zájemci mohou zakoupit i upomínkové předměty a průvodce festivalem s mapou. 

festival kultura Praha
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%