Když muž se ženou
(vejce) snídá

Když muž se ženou
(vejce) snídá

16. 9. 2015

Klidná prázdninová rána jsou ta tam. Povalování v posteli, které bývá v letních měsícíh tak slastné je pryč. Příjemné klidné probuzení se změnilo v každodenní stereotyp. Ale proč bychom si nezpříjemnili ráno dobrou snídani.

Všichni víme, že snídaně je základ. Já jsem celý můj život ztracena ve vejcích a mám je moc ráda na všechny způsoby. Celá naše rodinka snídá ráda vejce.

Moje vnoučata ráda snídají v sobotu či neděli ztracené vejce, které jsem se naučila teprve před deseti lety. To, když jsem viděla zručného staršího kuchaře při ranních snídaních na Korálových ostrovech, jak ztrácená vejce dělal. Zde je jeden dobrý tip.

Ke ztracenému vejci nepotřebujete nic jiného než vodu, vejce a ocet. Uvaříte vodu s octem a vejce vhodíte. To proto, aby se bílek pěkně zabalil kolem žloutku. Vaříme 4 minuty, mám to vyzkoušeno. Jsou naprosto jedinečná a chutná! Věřte, že si je oblíbíte.

Při mém cestování jsem si vajíčka všude oblíbila. V Anglii je většinou dělají smažená se slaninou a k tomu toast. Ve Francii vám podávají vajíčka rovněž smažená a zdobí olivami a ančovičkami. K tomu chřuplavá bageta. Všude je to rozmanité.

Když si pustíte k tomu písničku "Muž se ženou snídá" v podání Karla Gotta, čeká vás krásný den!

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.