Litoměřice zvou
na oslavy vína

Litoměřice zvou
na oslavy vína

17. 9. 2015

Litoměřické kulturní léto vyvrcholí dvoudenní oslavou vína. Na šesti scénách vystoupí v pátek a sobotu zhruba 400 účinkujících. Kvůli dvoudenní akci, kam zavítají ročně tisíce lidí, bude v centru omezena doprava.

Součástí akce je průvod v historických kostýmech, řemeslný jarmark se zpěvem, tancem, rytířskými turnaji, pochod s loučemi. Na hlavním pódiu před radnicí vystoupí kapely Ready Kirken, MIG 21 nebo zpěvák Petr Bende. Sobotní program ukončí ohňová show. 

Scéna na Dominikánském náměstí bude v pátek patřit hudebním tělesům a muzikantům litoměřické základní umělecké školy. V sobotu ji ovládne moderně pojatý jazz a swing v podání Leny Yellow, Paula Batto a dalších. 

Na programu jsou také divadelní představení pro děti, ochutnávat vína budou moci návštěvníci s odborníky v areálu hradu. 

Vinobraní v Litoměřicích je největší v Ústeckém kraji. Letos dopravu omezí nejen uzavírky v centru, kde nebude možné parkovat, ale komplikovaná je i cesta do Litoměřic kvůli uzavírce Tyršova mostu. Navíc ve stejné dny končí veletrh Zahrada Čech na litoměřickém výstavišti. 

naše tipy víno vinobraní
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.