Foto

Kytarový mág Jimi Hendrix
zemřel velmi předčasně

18. 9. 2015

Americký kytarový mág Jimi Hendrix patří do skupiny hudebních legend jako Janis Joplinová, Jim Morrison či Amy Winehouseová, které spojuje předčasné úmrtí v pouhých 27 letech. Hendrixův život vyhasl před 45 lety, 18. září 1970, v Londýně. Podle lékařské zprávy se udusil zvratky ve spánku po požití velkého množství alkoholu a prášků na spaní.

Hendrix, který se narodil 21. listopadu 1942 v Seattlu, bývá označován za nejlepšího kytaristu všech dob, a to nejen pro instrumentální zručnost, ale zejména pro hudební novátorství. Extravagantní byl tento černošský kytarista i vystupováním a zjevem, koncertoval v pestrobarevných kostýmech a na kytaru hrál nejen rukou, ale i jinými částmi těla, někdy v leže, jindy ji měl za krkem, nebo ji polil benzinem a zapálil.

V 60. letech nejprve vystupoval v doprovodných kapelách amerických hvězd, jakými byli například Little Richard či B. B. King. Sólovou kariéru pak zahájil v Londýně v roce 1966. Celosvětový průlom v jeho kariéře představoval festival v Monterey v roce 1967 a o dva roky později zakončoval jako jedna z největších hvězd slavný Woodstock.

hudební legendy hudebníci
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.