Opravdu výhodné pojištění...

Opravdu výhodné pojištění...

12. 7. 2012

Chtěl bych zde varovat před praktikami pojišťoven, které nabízejí nespočet výhodných pojištění, konkrétně v tomto případě se jedná o Pojištění pro případ pracovní neschopnosti z důvodu nemoci. Také bych především chtěl upozornit na svou hloupost, že jsem si před uzavřením tohoto pojištění nenašel na internetu Všeobecné pojistné podmínky, které mi nebyly dodány.

Dle nabídky pojišťovny a různých zástupců toto pojištění zprostředkujících se jedná o velmi výhodné a přínosné pojištění občana, který se z důvodu nemoci dostane do finančního propadu a podle výše měsíčních splátek, a ty nejsou zrovna malé, mu bude vyplacena denní dávka v řádu stokorun, aby se mu nesnížil jeho životní standard. Potud vše zdánlivě bez problémů. Ty však nastanou, až člověk onemocní a je v pracovní neschopnosti. Nahlásí pojistnou událost a pojišťovna odmítne plnění této události se zdůvodněním, že dle „Všeobecných pojistných podmínek, zvláštní ustanovení II. – úrazové pojištění (zdůrazňuji, že pojištění bylo sjednáno pro případ nemoci a nikoliv úrazu a i kdybych si Všeobecné pojistné podmínky předtím přečetl, tak bych se v nich nezajímal o úrazové pojištění), článek 3 – Omezení pojistného plnění, bod 2“ pojistitel neplní v případech vzniklých následkem onemocnění (zde zdůrazním onemocnění, které nemá s úrazem nic společného, ale je zařazeno do ustanovení II. – úrazové pojištění a tím je pro pojistníka zde důkladně ukryto v jedno slovo) a následkem úrazů, které nastaly , byly diagnostikovány nebo léčeny (i bez pracovní neschopnosti) před počátkem pojištění nebo v čekací době. Výsledek šetření pojistné události: „Dle doložených lékařských zpráv Vám byla tato diagnóza stanovena již před datem pojištění.“

Poučení a doporučení
Čtěte a nevynechejte jediný řádek miniaturním písmem psaných Všeobecných pojistných podmínek (pokud nemáte internet pořiďte si velmi silnou lupu), raději se je naučte celé přeříkávat, nevynechejte ani sebemenší detail, který se z všeobecného právě Vaší pojistky netýká, onemocnění hledejte mezi podmínkami pro úraz a úraz hledejte mezi podmínkami pro onemocnění a pak teprve něco sjednávejte. Jinak zbytečně bez vlastního užitku v případě Vaší finanční nouze podporujete jen vysokými měsíčními splátkami nehorázné a obrovské zisky zahraničních pojišťovacích ústavů. V řádech miliard přijímat, to ano. V řádech pár tisíců plnit, to ne.

Ukázka z nabídky pojišťovny:
- pojištění pracovní neschopnosti až do 75 let
- široký rozsah krytí bez jakýchkoliv zdravotních dotazů
- Flexi se dokáže přizpůsobit měnícím se životním potřebám (umožňujeme neomezený počet změn a klient si může měnit prakticky všechny parametry smlouvy)

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.