Móda na Hradčanech, Hrabal, 
knedlíky - jak se to rýmuje?

Móda na Hradčanech, Hrabal,
knedlíky - jak se to rýmuje?

19. 9. 2015

To víte, že se to rýmuje. Tam, kde je touha po poznání, vytrvalost a optimismus, se rýmuje všechno. A děvčatům z jižní Moravy tyto vlastnosti rozhodně nechybí. S Evou jsme se sešly na hlavním nádraží. Provedla jsem ji Žižkovem, částí Vinohrad, zašly jsme do kostela architekta Plečnika a poobědvaly v Riegrových sadech, odkud je krásný výhled na Hradčany.

Píseckou bránu jsme našly hravě a setkání se známými z i60 je vždy milé. Módní přehlídku jsme sledovaly pozorně. Kvalitní šátky a šály v kombinaci se sekáčem... věru zajímavé. A Klobouky? Parádní. Kdybychom nevěděly, že jsou oděvy z druhé ruky, ani bychom si toho u některých modelů nepovšimly. Manekýny byly pěkné baby a každá něčím zajímavá.

Krátké posezení u vína v kavárně a už jsme frčely směr Poděbrady. Moravandy, Eva a Maruška, byly od rána na nohou a pěkně unavené. Ale druhý den ráno... frrrr a už pobíhaly po celém městě a u oběda: "Podívej, co jsme si koupily, bylo to levné, je to hezké, sice to nepotřebujeme, ale sluší nám to." A dělej, máme v cukrárně zamluvené poháry, dali nám je do lednice.

V pozdním odpoledni jsme se vydaly autobusem do kerského lesa po stopách Bohumila Hrabala. Příjemný klid, krásné počasí, vzpomínky na jeho knihy, jeho kočky, jeho filmy... "Kančí se šípkovou omáčkou a se šesti knedlíky. To si musím dát, i kdybych měla prasknout!" S Maruškou jsme jen zíraly jak si Eva pochutnává. Potom ještě nákup v galerii Ludvíka Kuby a už jsme šly pomalou procházkou na stanici autobusu.

Zpoždění! 5 minut, 10 minut, 15 minut... stmívalo se a autobus nikde. Nevadí, něco stopnem. Eva se vyděsila, že s tím tedy nechce mít nic společného, že počká na další, ať si jedeme samy. Ale když nám zastavil černý velký Mercedes, hned se hnala vedle řidiče. Jenže v dálce se objevil autobus, tak jsme pěkně poděkovaly, vytáhly Evu a jelo se veřejnou dopravou.

Nechtělo se nám ještě domů. Došly jsme k jezeru za Labe a odpočívaly na lavičce. Byl krásný západ slunce a nastala tma, únava a blažená spokojenost. Děvčata, bylo s Vámi hezky, děkuji i60 za přátelství a Vám za návštěvu.

čtenáři móda Modelky výlet
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%