Můj tip na dovolenou: Vysoké Tatry

Můj tip na dovolenou: Vysoké Tatry

29. 9. 2015

V neděli 6.9.2015 jsem jela s našími seniory na pobyt do Vysokých Tater - Tatranské Lomnice do hotelu Morava. Senioři měli vyřízené průkazky na bezplatné cestování po Slovensku. Funguje to bez problému, dokonce v Tatrách si nemuseli ani kupovat nulovou jízdenku. Zde se jezdí jen na průkazku. Do Lomnice jsme dorazili v 15 hodin, ubytovali se a vyrazili na procházku po Lomnici. Uvítalo nás krásné počasí.                

V Tatrách si každý zvolil svůj cíl poznání. Cestuje se zde električkou nebo lanovkami. Električka jezdí z Popradu přes Starý Smokovec na Štrbské Pleso a ze Starého Smokovce do Tatranské Lomnice. Dále do hor se dostanete již lanovkami - na Skalnaté Pleso, Hrebienok i Slolisko. Z Lomnice se dostanete na Skalnaté pleso, Studenovodské vodopády, Lomnické sedlo a hlavně lanovkou na Lomnický štít. Tam je krásný výhled a zajímavý zážitek, ale jen za dobrého počasí. Ze Smokovce je krásná túra na Hrebienok a dále kolem Bilikovy chaty a Rainerovy útolně a kolem Zamkovského chaty až na Skalnaté pleso -je to část magistrály. Na opačnou stranu magistrály se dá jít až na Sliezký dom a dále už na Štrbské pleso. Na všech chodnících je krásný výhled. Na Štrbském Plese je krásná procházka kolem plesa. Odsud jsme šli na Popradské pleso se zastávkou u chaty kap. Morávka a dále na Symbolický cintorín. Je to taková smutná připomínka těch, kteří v Tatrách zůstali.

Ze Štrbského plesa se dá jit na Jamské pleso a dále až na Kriváň, nebo Mlýnickou dolinou na Skok a dále do Furkutské doliny až na Solisko, kde je také krásný výhled. Z Tatranské Lomnice jsme jeli lanovkou na Štart a odsud jezdí již rok nová lanovka pro 15 cestujících až na Skalnaté pleso. Nahoře nás přivítalo téměř prázdné pleso, takže opravdu skalnaté. Zde je observatoř a nově v hotelu Encián galerie. Jsou tu i těžší túry, ale ty jsou pro zdatnější. Jsou to Rysy, Prielom,Teriho chata, Zbojnická chata, Kriváň.

Tatry mám moc ráda, často se sem vracím a všem je doporučuji. Je to krásná dovolená, i když nejste zdatnými turisty. I procházky dole mají své kouzlo a pohled nahoru na velikány je nádherný. Pobyt v Tatrách se všem líbil a možná ho příští rok zopakujeme. Ičkaři, můžete se k nám přidat.

 

cestování dovolená hory naše tipy
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%