Brzobohatý s Bohdalovou 
budou mít Vrásky z lásky

Brzobohatý s Bohdalovou
budou mít Vrásky z lásky

1. 12. 2011

V říjnu a listopadu 2011  natáčel režisér Jiří Strach  nový český film Vrásky z lásky. Film podle scénáře Marka Epsteina vypráví o dojemném i humorném setkání dvou lidí, kteří navzdory svému věku chtějí užít podzim života naplno.

V hlavních rolích se po mnoha letech setkávají dvě legendy českého filmu Jiřina Bohdalová a Radoslav Brzobohatý. Ti si zahrají bývalou herečku a penzionovaného učitele, kteří vyrazí na dobrodružnou cestu za splněním jednoho snu.I v dalších rolích této hořké komedie uvidíme přední domácí herce jako Ivana Trojana, Lenku Vlasákovou, Aňu Geislerovou, Jiřinu Jiráskovou, Viktora Preisse a řadu dalších.

Brzobohatého s Bohdalovou spojil Strach

S nápadem  pozvat po čtyřech desetiletích do hlavních rolí dvě české herecké legendy přišel režisér Jiří Strach, který s Jiřinou Bohdalovou natáčel televizní snímek Povodeň a s Radoslavem Brzobohatým rovněž pro Českou televizi film BrainStorm. Poté, co oba herci souhlasili se společným návratem před kameru, požádal Marka Epsteina, aby jim napsal scénář přímo na tělo.

„Vím, že všichni budou chtít vědět, jak se mi to povedlo,“ usmívá se režisér Jiří Strach a hned dodává. „Předem říkám na férovku, že to neřeknu. Nechám si to jako režijní tajemství.“

Scenárista Marek Epstein přiznává, že zadání nebylo lehké.  Je pro scenáristu jednodušší psát pro konkrétní osoby nebo je to naopak svazující? „Pro mě osobně to byl spíš závazek,“ přiznává Marek Epstein. „Věděl jsem, pro koho píšu. Věděl jsem, že oba půjdou jen do látky, které budou věřit.  Obyčejně čekám, až si mě příběh najde, v tomto případě jsem musel  hledat já jeho. Snad jsme se nakonec našli…“

Navíc, jak autor říká, není zcela jednoduché psát pro dva starší herce, protože si na jedné straně uvědomujete jisté limity, jako jsou náročné fyzické akce, na druhé straně máte dva herce, kteří vás pobízí, abyste se neohlížel. Vzpomíná například, jak na jedné schůzce Radek Brzobohatý nesměle upozornil na fakt, že už nemůže dělat kliky na jedné ruce, protože má cosi s ramenem…

„Je to příběh dvou lidí, kteří se dostali na konec svých cest, ale rozhodnou se  z téhle konečné jet ještě jednu zastávku navíc,“charakterizuje příběh snímku Vrásky z lásky scenárista Marek Epstein. 

„ Je to film o naději,“ doplňuje jej Jiří Strach. „O tom, že v každém věku lze najít něco či někoho, pro co má smysl žít. A že vrásky nemusejí být jen vlivem stáří, ale důsledkem úsměvu.“

Tím, že i tento příběh musel urazit poněkud dramatickou cestu od nápadu k realizaci, měl ale text scénáře zase šanci dozrát. „Scenáristovi je odměnou, když lidi, kterých si váží, řeknou, že to chtějí dělat a udělají to rádi,“ přiznává autor.

film
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%